Hobbybrouwers kunnen experimenteren in Geels Brouwhuis

Vanaf november zet het Geels brouwhuis haar deuren open voor hobbybrouwers. Uitbater Roman Becker investeerde in een aantal brouwinstallaties.

Dit unieke concept, onder de naam ‘De Geelse Craft Bierpallieters’, geeft bierbrouwers de kans om te experimenteren, van elkaar te leren en te proeven van de ambachtelijk gebrouwen biertjes in deze ‘brouwcommunity’.

Nieuwe fase 'de Bierpallieters'

In december 2017 opende het Geels brouwhuis, gelegen op parking Nieuwstraat, de deuren. De stad wilde het pand, waar tot de eerste Wereldoorlog brouwerij Aerts actief was, opnieuw leven inblazen als ambachtelijke brouwerij en zocht en vond hiervoor een geschikte partner. De stad gaf het gebouw en de grond in erfpacht in ruil voor de restauratie en uitbating. In de eerste fase opende uitbater Roman Becker het horecagedeelte, waar bezoekers kunnen genieten van o.a. het Geelse huisbier Kempengoud. Met het project ‘de Bierpallieters’ start nu een nieuwe fase.

Ambachtelijk brouwen voor iedereen!

Vier brouwinstallaties (van 35 liter, van 40 liter, 50 liter en 200 liter) op de zolderverdieping staan klaar voor de Geels hobbybrouwer. Iedereen die graag experimenteert met brouwen of bij wil leren is welkom. Net als 100 jaar geleden in de oude brouwerij Aerts staat er ook een stoombrouwketel. Je kan een installatie reserveren of gewoon een kijkje komen nemen naar collega-hobbybrouwers. ‘Experimenteren en leren van elkaar in een gemoedelijke sfeer dat is het concept van de Geelse Craft Bierpallieters. In ruil voor het gebruik van de installatie geven brouwers de helft van hun brouwsel aan het brouwhuis. Ook ben je verplicht om de ingrediënten voor je bier in het brouwhuis te kopen.

Proeven voor iedereen!

Volgens de wetgeving mag privé-gebrouwen bier enkel in privékring geconsumeerd worden. Een afspraak tussen het Geels brouwhuis en de algemene administratie van de douane en accijnzen maakt het uitzonderlijk wel mogelijk om onder de noemer van het Geels brouwhuis eigen gebrouwen biertjes te laten proeven aan het grote publiek, bijvoorbeeld bij evenementen in de stad. Biertjes die geapprecieerd worden door het grote publiek maken ook kans om terecht te komen in het vaste assortiment van het Geels brouwhuis.

Gepubliceerd op donderdag 31 oktober 2019 10.42 u.