Horeca Geel pakt uit met (h)eerlijke kookkunsten

Geelse horecazaken bewust laten kiezen voor korte keten en eerlijke handel? Dat is het doel van de fairtradeweek in oktober, waarvan La Belle deze week alvast een voorproefje gaf.

Peter Vangenechten, chef van La Belle, neemt het voortouw als gezicht van de Geelse campagne. Eerder deze week mochten genodigde collega’s proeven van zijn (h)eerlijke keuken tijdens een proevertjesavond. De chef is al langer bezig met bewuste voeding. Hij wil zo een voorbeeldfunctie opnemen voor de horecanten van de stad. Om zijn engagement te ondersteunen, organiseerde de fairtradegroep samen met Peters team een proevertjesavond.

Bewuste producten in de keuken

Tien horecazaken genoten een avond vol lekkers: eerlijke wijnen, biologische pasta’s en producten van lokale boeren. Daarbij kregen ze telkens een woordje uitleg van de chef met als doel om de lokale horeca bewust te maken van de producten die ze gebruikt.

Geel kijkt uit naar de week van de fairtrade, van 2 tot 12 oktober, waar dit verhaal wordt vervolgd. De horecazaken krijgen dan de kans om zelf uit te pakken met hun (h)eerlijke kookkunsten!

Gepubliceerd op donderdag 20 juni 2019 13.43 u.