Huis van het Kind: ontmoeten, informeren en activiteiten voor kinderen

Ben je bezorgd over het gedrag of de gevoelens van je kind, tiener of twintiger? Het Huis van het Kind bezorgt je juiste informatie over verschillende organisaties waar je terecht kunt. Daarnaast organiseert het Huis van het Kind gezellige ontmoetingsmomenten en activiteiten. Zo zijn kinderen en hun (groot)ouders elke maandag welkom op het Peuterspeelpunt en elke woensdag op de DOE-namiddag. Op maandag staat een vroedvrouw klaar voor een babbel.

Peuterspeelpunt

Het Peuterspeelpunt is een gezellige ontmoetings- en speelplaats voor kinderen tussen 0 en 3 jaar en hun ouders, grootouders … Ook toekomstige mama's en papa's zijn zeker welkom! Je kunt vrij binnen en buiten lopen en je hoeft niet in te schrijven. Naast samen spelen wordt ook telkens een gezond tussendoortje aangeboden.

Het Peuterspeelpunt start op maandag 21 september. Het gaat wekelijks door van 9.15 tot 11.30 uur in het Huis van het Kind, Brigandshof 3 (Ecodroom). Op feestdagen en in de schoolvakanties is er geen Peuterspeelpunt.

DOE-namiddagen: samen bewegen, spelen en knutselen

Iedere woensdag ben je met je (klein)kindje(s) van 0 tot 6 jaar welkom voor superleuke activiteiten. Je ontmoet andere ouders en beleeft een geweldige tijd samen met je kinderen. De gratis DOE-namiddagen worden georganiseerd voor en door ouders (VIVA). De kindjes kunnen knutselen, luisteren naar een verhaaltje of een andere activiteit. Bij goed weer ga je samen met de bengels buiten op pad.

De DOE-namiddagen vinden vanaf 30 september elke woensdagnamiddag plaats van 14 tot 15.30 uur in het Huis van het Kind. Tijdens de schoolvakantie of op feestdagen gaan de DOE-namiddagen niet door.

Op Babbel bij de vroedvrouw

Ben je op zoek naar advies rond een kinderwens, zwangerschap of na de bevalling? Vijf vroedvrouwverenigingen slaan de handen in elkaar en staan voor jou klaar. Je kunt langsgaan voor de opvolging van je zwangerschap, een vraag rond de geboorte, of een probleem of vraag over borstvoeding. De vroedvrouw helpt je ook met medische en administratieve vragen.

Het aanbod is anoniem, gratis en zonder afspraak. De consulten gaan wekelijks door op maandag van 9.30 tot 11.30 uur in Geel, Laakdal of Meerhout. Op www.huisvanhetkindgeellaakdalmeerhout.be vind je op welke plaats je wanneer terecht kunt. Je kunt ook bellen naar 014 56 73 44 of mailen naar zuiderkempen@kindengezin.be. De adressen van de consulten zijn:

  • Geel: Huis van het Kind, Brigandshof 3
  • Meerhout: Bureau Gezinswerker OCMW, Gasthuisstraat 29 C
  • Laakdal: Consultatiebureau Laakdal, Kerkstraat 8
Gepubliceerd op donderdag 17 september 2020 16.09 u.