In elke straat van de politiezone is een buurtinformatienetwerk actief

De politiezone is verdeeld in dertig buurtinformatienetwerken (BIN), waarvan zeventien in Geel. Elke straat behoort tot een buurtinformatienetwerk. Je kunt je aansluiten bij een BIN in je buurt en zo van de voordelen genieten.

De politie kan je op de hoogte brengen van verdachte of criminele activiteiten. Dit kan een ‘ingesproken bericht’ of ‘sms-bericht’ zijn met uur, locatie, beschrijving van verdachte(n) en eventuele preventieve tips. Je krijgt het bericht als je in de omgeving van de verdachte of criminele activiteiten woont. Zo ben je verwittigd, vermindert de kans dat je zelf slachtoffer wordt en kun je mee uitkijken naar de mogelijke verdachten.

Je moet je wel aansluiten bij een BIN. Het enige wat je hiervoor moet doen, is het online formulier op www.pzglm.be invullen. Heb je geen computer? Laat dan aan je wijkagent of aan je BIN-coördinator weten dat je wilt aansluiten. Het lidmaatschap is volledig gratis. Welke BIN bij jou actief is en welke de contactgegevens zijn van jouw coördinator vind je op www.pzglm.be.

meer info: inbraakpreventie-adviseur van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, 014 56 47 33, inbraakpreventie@pzglm.be, www.pzglm.be

Gepubliceerd op donderdag 13 februari 2020 11.30 u.