Infomoment over gewijzigde plannen windmolen Oosterlo

Er komt een nieuw openbaar onderzoek voor de windmolen die de bvba Storm in Oosterlo (Varent) wil plaatsen. Op 30 juni en 14 juli kun je op afspraak naar een infomoment komen om de aangepaste plannen van Storm te bekijken en vragen te stellen.

De bvba Storm diende in 2019 een aanvraag in om een nieuwe windmolen te plaatsen nabij de autostrade (E313) in Oosterlo, ter hoogte van de straat Varent. Voor de aanvraag van deze windmolen is er een openbaar onderzoek geweest. 

Gewijzigde plannen

In beroep heeft Storm aangepaste plannen ingediend. Zo voegde Storm de vegetatiewijzigingen toe die ze vergeten waren in hun aanvraag en ook de gevolgen voor de omgeving als de tiphoogte beperkt zou worden tot 180 meter. Hiermee wil Storm aantonen dat het verschil van 180 meter met de aangevraagde hoogte voor de omgeving weinig relevant is. Ze wensen een windmolen te plaatsen met een zo hoog mogelijke tiphoogte (230 meter).

Departement Omgeving van de Vlaamse overheid vraagt, naar aanleiding van de gewijzigde plannen, aan de stad om opnieuw een openbaar onderzoek te organiseren. Op uitdrukkelijk verzoek van het schepencollege zal Storm een infomoment organiseren.

Infomoment

  • Dit infomoment zal plaatsvinden op 30 juni en op 14 juli nabij één van de windturbines van het windpark in Geel, ten zuiden van de E313 (bij de kruising van de Hogehofstraat en de Verdonckstraat). 
  • Om de richtlijnen rond COVID-19 in acht te nemen, moet je een afspraak maken, zodat Storm het aantal gelijktijdige bezoekers kan beperken en iedereen persoonlijk te woord kan staan. 
  • Je kunt op 30 juni of op 14 juli een tijdsslot van 30 minuten kiezen tussen 16 tot 20 uur. Er zullen vertegenwoordigers van Storm aanwezig zijn om de plannen toe te lichten.
  • Je kunt telefonisch een afspraak maken via het nummer 03 210 07 20 of per mail via info@storm.be. Storm vraagt om stipt te zijn en dit enkel op het door jouw gekozen tijdstip. Storm bezorgt buurtbewoners nog een uitnodiging voor dit infomoment. 

Online info

Een presentatie over deze plannen zal vanaf 30 juni online te vinden zijn op www.storm.be/geel-oosterlo. Als je liever niet naar het infomoment komt, kun je je vragen stellen via e-mail of je kunt een telefonische afspraak maken waarop één van de medewerkers van Storm jouw vragen in detail zal beantwoorden.

Openbaar onderzoek

Het nieuwe openbaar onderzoek loopt van 22 juni tot 21 juli 2020. De aanvraag kan tot de sluiting van het openbaar onderzoek worden ingekeken via het omgevingsloket of op het contactcentrum grondgebonden zaken van de stad (maak een afspraak). 

Gepubliceerd op vrijdag 26 juni 2020 9 u.