Inschrijven voor een sociale woning via het centraal inschrijvingsregister

Als je een sociale woning wil huren in Vlaanderen, kun je je online inschrijven. Je kunt dan jouw inschrijvingsdossier volledig zelf opstarten, digitaal en veilig. Al ingeschreven voor een sociale woning? Bevestig dan ook zeker jouw dossier, je hebt tijd van 2 april tot 2 mei. Je kunt in april elke woensdag en donderdag terecht in het stadhuis bij de loketten van Leefgoed voor hulp bij het inschrijven.

Vanaf 18 maart is er één digitaal webplatform voor alle inschrijvingsdossiers. Het Agentschap Wonen in Vlaanderen beheert dit centraal inschrijvingsregister (CIR). Deze website verzamelt alle gegevens van kandidaten in Vlaanderen die een sociale woning willen huren.

Aanmelden op het register

Om een aanvraag te starten, heb je wel de pincode van je elektronische identiteitskaart (eID) of Itsme® nodig. Meer info over het aanmelden vind je op deze website

Sta je al op de lijst? Bevestig dan je kandidatuur

Kandidaat-huurders ingeschreven bij woonmaatschappij LeefGoed ontvangen eind maart een brief met alle info over hoe je dat zelf kunt doen en wanneer je kunt langskomen in één van de loketten, zodat ze jou op weg kunnen helpen.

Opgelet, het is heel belangrijk dat je je kandidatuur bevestigt om schrapping op de wachtlijst te voorkomen. Je hebt tijd van 2 april tot 2 mei om dat te doen. 

Hulp nodig? 

Begeleiding nodig of lukt online inschrijven niet?

Loketten Leefgoed in stadhuis met of zonder afspraak

Woonmaatschappij Leefgoed helpt jou verder met de inschrijving. Leefgoed heeft vijf loketten in het stadhuis (lokaal 0.23) waar je terechtkunt van 3 april tot en met 2 mei op:

  • woensdag van 9 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur
  • donderdag van 9 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur

Je kunt een afspraak maken om lange wachttijden te vermijden of je mag ook vrij langskomen.

Woon-en energieloket in het stadhuis enkel op afspraak

Ook bij het woon-en energieloket op het stadhuis kun je terecht op afspraak op:

  • maandag van 13.30 tot 16.30 uur 
  • dinsdag van 17 tot 19.30 uur

Ben je de pincode van je e-ID kwijt of vergeten, of is je kaart geblokkeerd?

Dan kun je op afspraak terecht in het stadhuis. Bel voor een afspraak naar 014 56 77 77.

Itsme installeren op je smartphone?

Vraag hulp bij je familie, buur of vrienden als het niet goed lukt. Of ga langs bij een digihelper in een van onze vier openbare computerruimtes. Kijk eerst even na tijdens welke uren de digihelper op jouw gekozen computerruimte aanwezig is. 

Meer info vind je op de websites van Leefgoed en Vlaanderen

Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2024 13 u.