Kadi en Mohammadou - kersverse ouders

Kadi en Mohammadou werden op 24 april 2020 de trotse ouders van een gezonde jongen van 5 kg. Hun zoontje is het zesde kind in hun gezin. Een interview met moeder Kadi.

Hoe gaat het met jullie?

“Alles goed! Wel raar dat er niemand mag langskomen. Langs de andere kant is er geen bezoekstress. Maar we zijn thuis met een levendige bende die blij is met hun nieuwe broertje.“

Was deze bevalling anders?

“Ja, ik was zenuwachtig: wat zijn de regels, hoe verloopt alles, waar moeten we nu zijn, wie mag er mee? Enkele dagen voor de bevalling hebben we vaak gebeld met het ziekenhuis om alles uit te zoeken. Alles was goed geregeld. En 24 uur later mocht ik naar huis.”

Alles in orde voor de baby, babykamer en spullen?

“De gynaecoloog had onze baby geschat op 3,5 kg, dus we hadden alle kleertjes op die maat gekocht. Bij de bevalling bleek het een stevige jongen van 5 kg! Omdat er geen winkels meer open waren, konden we ook geen nieuwe spulletjes meer kopen. We zijn dan via Tessa van de dienst Gelijke Kansen toch nog aan extra kleertjes geraakt. Ook hadden we geen tijd meer om een babybox, een babystoel en van die dingen te kopen. Maar dat hebben we via de Babytheek kunnen oplossen. Wat zijn we de dienst Gelijke Kansen en de Babytheek dankbaar!”