Kerstgravel 2022

Speciaal voor de kerstvakantie heeft onze sportleerkracht en wielerfanaat Ruben E een tijdelijke gravelroute voor je uitgestippeld en bewegwijzerd, met de steun van de collega's. Het is een route van 52 km, langs officiële gravelstroken. De route is vlak, met lange paden en ruim 63 % van de route bestaat uit onverharde wegen. Het is een pareltje, de route. Je fietst door bossen, tussen weides en naast het water.

Je kunt de route rijden van 24 december 2022 tot en met 1 januari 2023.

Startplekken
De route start op de parking Pas aan het stedelijk zwembad, Fehrenbachstraat 26 a in Geel. Je kunt ook makkelijk parkeren en starten aan Tennis en Padel Club Den Bruul, Belsehei 2 in Geel. 

GPX-bestand
Heb je een fiets-gps? Dan kun je het gpx-bestand vanaf 24 december 2022 onderaan op deze pagina downloaden. Als het downloaden niet lukt met Chrome, dan misschien met een andere browser, Safari of Firefox. Het gpx-bestand heeft het zwembad als startpunt, je selecteert best niet "navigeren naar het startpunt", tenzij je wil starten aan het zwembad. Je kunt de route ook terugvinden op Strava. TIP Eerst inloggen bij Strava, dan hier op de link naar Strava klikken. We kunnen je het gpx-bestand ook mailen. Stuur een mail naar sport@geel.be met als mededeling "gpx-file kerstgravel".

Inschrijven?
De route is gratis en je hoeft niet in te schrijven. Je kunt je deelname weldra wel aankondigen op de Facebook evenementenpagina Kerstgravel Geel 2022. Zoek nog niet, want die pagina is er nog niet.

Win een bon van 50 euro bij een lokale fietsenwinkel 
Ergens onderweg hangt de #sportersbelevenmeer-banner. Maak een selfie mét banner en post die op de Facebook evenementenpagina Kerstgravel Geel 2022 (klik op Discussie), met de hashtags #sportersbelevenmeer #kerstgravelgeel #dienstsportgeel. Je kunt de foto posten tot en met 1 januari 2023. Na 1 januari trekken we de winnaar. Doe je de tocht samen met anderen? Tag de anderen bij jouw selfie, dan maken ook zij kans op de fietsbon.

Fiets veilig
Respecteer de wegcode, de andere weggebruikers en de natuur en respecteer de geldende coronamaatregelen. 

Wegwijzer verdwenen?
De route is bewegwijzerd tot 1 januari 2023. Als je de indruk hebt, dat een belangrijke wegwijzer is verdwenen, stuur dan een e-mail naar sport@geel.be. Hartelijk dank!

 

Blijf op de bewegwijzerde route en geef voorrang aan andere recreanten.