Kerstgravel 2021

Speciaal voor de kerstvakantie heeft onze sportleerkracht en wielerfanaat Ruben E weer een tijdelijke gravelroute voor u uitgestippeld en bewegwijzerd, met de steun van de collega's. Het is een vernieuwde route van 52 km, langs officiële gravelstroken. De route is vlak, met lange paden en ruim 63 % van de route bestaat uit onverharde wegen. Het is een pareltje, de route. U fietst door bossen, tussen weides en naast het water.

U kunt de route rijden van 25 december 2021 tot en met 3 januari 2022.

Startplekken
De route start op de parking Pas aan het stedelijk zwembad, Fehrenbachstraat 26 a in Geel. U kunt ook makkelijk parkeren en starten aan Tennis en Padel Club Den Bruul, Belsehei 2 in Geel. 

GPX-bestand
Heeft u een fiets-gps? Dan kunt u het gpx-bestand onderaan op deze pagina downloaden. Als het downloaden niet lukt met Chrome, dan misschien met een andere browser, Safari of Firefox. Het gpx-bestand heeft het zwembad als startpunt, u selecteert best niet "navigeren naar het startpunt", tenzij u wil starten aan het zwembad. U kunt de route ook terugvinden op Strava. TIP Eerst inloggen bij Strava, dan hier op de link naar Strava klikken. We kunnen u het gpx-bestand ook mailen. Stuur een mail naar sport@geel.be met als mededeling "gpx-file kerstgravel".

Inschrijven?
De route is gratis en u hoeft niet in te schrijven. U kunt uw deelname wel aankondigen op de Facebook evenementenpagina Kerstgravel Geel 2021.

Win een bon van 50 euro bij een lokale fietsenwinkel 
Ergens onderweg hangt de #sportersbelevenmeer-banner. Maak een selfie mét banner en post die op de Facebook evenementenpagina Kerstgravel Geel 2021 (klik op Discussie), met de hashtags #sportersbelevenmeer #kerstgravelgeel #dienstsportgeel. U kunt de foto posten tot en met 3 januari 2022. Na 3 januari trekken we de winnaar. Doet u de tocht samen met anderen? Tag de anderen bij uw selfie, dan maken ook zij kans op de fietsbon.

Fiets veilig
Respecteer de wegcode, de andere weggebruikers en de natuur en respecteer de geldende coronamaatregelen. 

Wegwijzer verdwenen?
De route is bewegwijzerd tot 3 januari 2022. Als u de indruk heeft, dat een belangrijke wegwijzer is verdwenen, stuur dan een e-mail naar sport@geel.be. Hartelijk dank!

 

Blijf op de bewegwijzerde route en geef voorrang aan andere recreanten.