Kerstgravelroutes

We hebben de langste route nog een keertje aangepast. Nu wijzen gpx-bestand en pijltjes u dezelfde weg ;-) Download het nieuwe gpx-bestand, dan zit u helemaal goed. 
bericht van 31 december 2020 09:30

 

Speciaal voor de kerstvakantie heeft onze sportleerkracht en wielerfanaat Ruben E twee gravelroutes voor u uitgestippeld en bewegwijzerd, met de steun van de collega's en van de Vlaamse wielerfederatie Cycling Vlaanderen. Er is een "korte" route van 28,8 km en een stevige route van 52,6 km, voor de getrainde fietser. Het zijn pareltjes, de routes. U fietst door bossen, tussen weides, naast het water en langs centrumpaadjes.

Startplekken
Als u de route van 28,8 km doet, kunt u makkelijk parkeren en starten aan de kerk van Winkelomheide (adres: Kemeldijk) en aan de kerk van Bel (adres: Bel). Als u de route van 52,6 km doet, kunt u ook makkelijk parkeren en starten aan de sportsite De Leunen (adres: Rauwelkoven 43). Onderweg wijzen de wegwijzers u de weg.

GPX-bestanden
Heeft u een fiets-gps? Dan kunt u de gpx-bestanden onderaan op deze pagina downloaden. De gpx-bestanden hebben Winkelomheide als startpunt, u selecteert best niet "navigeren naar het standpunt", tenzij u wil starten aan de kerk van Winkelomheide.

Win een bon van 50 euro bij een lokale fietsenwinkel 
Ergens onderweg hangt de #sportersbelevenmeer-banner. Maak een selfie mét banner en post die op de Facebookpagina Kerstgravel Geel, met de hashtags #sportersbelevenmeer #kerstgravelgeel #dienstsportgeel. U kunt de foto posten tot en met 3 januari 2021. Na 3 januari trekken we de winnaar. Doet u de tocht samen met anderen? Tag de anderen bij uw selfie, dan maken ook zij kans op de fietsbon.

Fiets veilig
Respecteer de wegcode, de andere weggebruikers en de natuur.
Als u samen met anderen fietst, doe dat dan met maximum drie anderen, en hou afstand. 

Wegwijzer verdwenen?
De routes zijn bewegwijzerd tot 3 januari 2021. Als u de indruk heeft, dat een belangrijke wegwijzer is verdwenen, stuur dan een e-mail naar sport@geel.be. Hartelijk dank!

 

Blijf op de bewegwijzerde route en geef voorrang aan andere recreanten.