Kinderen de baas in het Bengels Kamp

De Geelse Buitenspeeldag krijgt dit jaar een iets andere invulling. Omwille van corona zal er dit jaar immers geen grootschalig evenement vol uit-de-bol-gaande kinderen op de weide van Jeugdcentrum de Bogaard georganiseerd worden. Maar niet getreurd! De Geelse vrijetijdsdiensten staken de koppen samen en bedachten een leuk alternatief: “Bengels Kamp”.

In 2015 werd een deel van het voormalig militair domein Kievermont omgetoverd tot speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Ideaal om een kamp te bouwen en je uit te leven op het touwenparcours, klautermuur en klimbalken. Aan dit aanbod werden de voorbije weken een tiental nieuwe speelelementen toegevoegd waardoor een bezoek aan het speelbos nog leuker wordt.

Met een ludieke knipoog naar het militaire verleden van het gebied wordt het speelbos tijdelijk omgedoopt tot “Bengels kamp”. Getrainde militairen zijn er niet langer welkom, jonge belhamels des te meer. Zij kunnen op zoek gaan naar de voelboom, dennenappels door de bomen schieten met een katapult of hun geluk wagen aan het kegelspel. Gescheurde broek, groene knieën en een zak vol avonturen gegarandeerd.

Praktisch

  • Het Speelbos is bereikbaar via Retieseweg 83a (parking aan de hoofdingang van militair domein ter hoogte van de legertank) of per fiets via het fietsknooppuntenwerk (tussen knooppunt 02 en 03).
  • Het Speelbos is elke dag vrij toegankelijk en open van zonsopgang tot zonsondergang.
Gepubliceerd op vrijdag 2 april 2021 9.49 u.