Kom jij naar het Klimaatmakers themacafé?

De klimaatverandering is zonder twijfel de grootste uitdaging van deze eeuw. Wist jij dat één van de meest impactvolle klimaatacties op jouw bord ligt? Door vaker te kiezen voor plantaardige maaltijden draag je bij aan een duurzamer voedselsysteem. Meer weten? Kom op 19 maart naar het themacafé 'Eten met impact'.

Halfhalf = win-win

Ken je het halfhalf-principe al? Daarbij eet je de helft van de week plantaardig. Daarmee draag je niet enkel bij aan een duurzamer voedselsysteem, maar eet je ook gezonder.

Waarom is dit nu zo belangrijk? Wat betekent het voor het klimaat én je gezondheid? En hoe begin je eraan?

Tijdens dit eerste Klimaatmakers Themacafé op woensdag 19 maart om 19.30 uur in lokaal Greens in De Bogaard beantwoordt Enya Wynants (procesbegeleider duurzame voeding, Departement Omgeving) deze vragen en krijg je concrete tips om je eetpatroon duurzamer én gezonder te maken.

Nadien volgt een gesprek met Katrien Borgmans van Vertekijkers over concrete stappen voor duurzame voeding in Geel. Uiteraard in een gezellige sfeer, vergezeld van een hapje en een drankje.

📅 Woensdag 19 maart | 19.30 uur | Greens - Jeugdcentrum De Bogaard, Diestseweg 135 in Geel

📍 Gratis deelname – inschrijven kan hier!  

🪑 Maximaal 30 personen 

Iedereen is welkom, neem dus zeker je buren, vrienden of familie mee. Schrijf je zo snel mogelijk in, dan ben je zeker van je plekje.

Meer informatie is terug te vinden op www.ideevoorgeel.be/klimaatmakers.

Gepubliceerd op dinsdag 25 februari 2025 8 u.