Kom op 25 augustus naar de Kunsten- en Zuidergektemarkt

Kom op 25 augustus naar de Kunsten- en Zuidergektemarkt en beleef een heerlijke zuiderse sfeer. Tussen 14 en 18 uur geniet je op de Markt van optredens, Zuiderse keuken, kleurrijke standen, en nog zo veel meer.

Zuidergekte is een vijfjaarlijks evenement in de stad dat Gelenaars, organisaties en verenigingen uitnodigt activiteiten te organiseren rond het thema wereldburgerschap. De geslaagde editie blikt terug op initiatieven als een lezing over ontwikkelingshulp, een uitstap naar de Matongéwijk, een kermiscafé met biobier… Zo lieten meer dan 75 Geelse verenigingen en organisaties de voorbije vijf maanden zien dat ze echte wereldburgers zijn. Ook de stadsdiensten en Geelse basisscholen gingen aan de slag met Zuidergekke initiatieven.

De warmste markt van de zomer

Op 25 augustus sluit Zuidergekte feestelijk af met de Kunsten- en Zuidergektemarkt. Kom genieten van kleurrijke standen, Zuiderse keuken, zwoele beats en livemuziek vanuit alle uithoeken van de wereld. Je ontmoet Geelse wereldburgers en organisaties die actief zijn in het Zuiden én je koopt duurzame hebbedingetjes bij lokale kunstenaars en handwerkers. Mag het wat actiever zijn? Swing de heupen los tijdens een dansworkshop, of neem rustig plaats op het Fairtradeterras. Ook voor de allerkleinsten is er animatie! Kortom, kom heerlijk rondkuieren op de laatste markt van de zomer die Geel net nog een tikkeltje warmer maakt!

Gepubliceerd op donderdag 1 augustus 2019 14.53 u.