Krijg kortingen en cadeaus met de nieuwe UiTPAS

Vanaf 9 januari kun je een UiTPAS aankopen. Met de pas spaar je punten door aan cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten deel te nemen. De punten kun je ruilen voor cadeaus en kortingen. Gelenaars die recht hebben op een kansentarief halen de UiTPAS gratis af bij dienst gelijke kansen. De UiTPAS vervangt de Geelse vrijetijdspas.

De UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor cultuur, sport en vrije tijd. De pas is niet enkel geldig in Geel, maar in alle deelnemende steden en gemeenten in Vlaanderen. Voor elke activiteit waar je met een UiTPAS aan deelneemt, krijg je één punt op de pas. Die punten kun je omruilen voor interessante voordelen, zoals een gratis ticket, kortingen of andere cadeaus.

“Met de UiTPAS willen we iedereen stimuleren om deel te nemen aan cultuur, sport en vrije tijd”, zegt schepen van cultuur Pieter Cowé. “Gelenaars die recht hebben op een kansentarief krijgen tot 80% korting op cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten in de regio Kempen bovenop de mogelijkheid om punten te sparen. Voorlopig spaar je in Geel enkel punten bij activiteiten en evenementen van de stad, maar in de loop van dit jaar kunnen ook de Geelse verenigingen aansluiten.”

UiTPAS vervangt vrijetijdspas

Gelenaars die nu een vrijetijdspas hebben, of die recht hebben op een UiTPAS met kansentarief, kunnen hun UiTPAS vanaf 16 januari afhalen op dienst gelijke kansen. De huidige vrijetijdspas blijft geldig tot 15 maart 2023, maar slechts éénmaal. Wat betekent dit juist? Met de vrijetijdspas krijg je nog maar één keer korting aan een kassa, daarna moet je de vrijetijdspas gaan omruilen voor een UiTPAS.

Gelenaars die recht hebben op een UiTPAS met kansentarief hebben er baat bij om dit zo snel mogelijk te gaan halen. Zo hebben ze met de UiTPAS ook 80% korting (en de mogelijkheid om punten te sparen) in andere deelnemende steden en gemeenten terwijl ze eerder enkel 50% korting op vrije tijdsactiviteiten in Geel kregen met de vrijetijdspas.

Schaf jouw UiTPAS aan!

De UiTPAS is vanaf 9 januari 2023 voor vijf euro te koop in de bibliotheek of het infokantoor van dienst toerisme & stadsanimatie. Als je de UiTPAS aankoopt, mag je je al meteen aan een aantal leuke welkomstgeschenken verwachten.

Gepubliceerd op donderdag 5 januari 2023 13.01 u.