Laagdrempelige psychologische ondersteuning voor kwetsbare jongeren en ouderen

De coronacrisis heeft het dagelijkse leven grondig door elkaar geschud. In deze moeilijke tijden ben je vaak op jezelf aangewezen. Eerstelijnszone Zuiderkempen zet extra in op laagdrempelige en kortdurende psychologische hulpverlening aan ouderen (+65) en minderjarigen (-18) met psychische problemen ten gevolge van COVID-19.

In deze moeilijke tijden ben je vaak op jezelf aangewezen en zelfs met de versoepeling van de maatregelen staan sociale contacten op een laag pitje. Heb je het moeilijk om alles alleen te verwerken? Heeft deze crisis impact op jezelf, je relatie ...? Sta je zwaar onder druk in je job? Dan kan een gesprek opnieuw de nodige zuurstof geven. 

Bespreek het met je huisarts, maatschappelijk werker, verzorgende … Hij/zij zal je in contact brengen met een hulpverlener die een professioneel luisterend oor biedt. De aangeboden ondersteuning is gratis en zonder wachttijd.

De eerstelijnszone Zuiderkempen bouwt vanuit een samenwerkend eerstelijnsnetwerk aan een kwalitatief lokaal zorg- en welzijnsaanbod voor alle inwoners van Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo.

Gepubliceerd op dinsdag 19 mei 2020 15.16 u.