Leerboerderij

In leerboerderij De Bogaard verblijven allerlei dieren: geiten, schapen, eenden, ganzen, raskippen, duiven, cavia’s, konijnen. Kortom een gezellige beestenboel.

De boerderij is een samenwerking tussen het jeugdcentrum en de afdelingen Dierenzorg van Kogeka. De leerlingen leren over de dieren, verzorgen en voederen ze. Geen kinderboerderij maar een boerderij om leerlingen op te leiden tot heuse dierenverzorgers.

In de maand mei kunnen klassen van het eerste leerjaar op bezoek komen. Voor hen wordt een speciaal programma uitgewerkt. Andere groepen kunnen na afspraak een rondleiding krijgen op de boerderij (beperkte mogelijkheden en enkel tijdens de kantooruren). Omwille van de grondige renovatie van de boerderij, ligt dit even stil.

In het gebouw kunt u enkel een kijkje nemen wanneer de leerlingen er aan het werk zijn (tijdens de schooluren). Tussen 9 en 17 uur kunt u een rondgang maken langs de vogelkooien, konijnenhokken en de schapenweide. Ook dit kan nu even niet, maar niet getreurd, na de renovatie komt er een mooi uitgewerkt belevingspad.