Maak een mondmasker: er is nood aan gewone én chirurgische mondmaskers

20 maart - Zorgverleners hebben te weinig mondmaskers ter beschikking. Ook wie ziek is en thuis geïsoleerd is heeft baat bij zo'n masker. Ook Ziekenhuis Geel heeft nood aan mondmaskers. Let op: dit zijn chirurgische mondmaskers. Deze worden met ander materiaal gemaakt.

Chirurgische mondmaskers voor Ziekenhuis Geel

Wil je het ziekenhuis helpen door zelf chirurgische mondmaskers te maken? Het ziekenhuis stelt doe-het-zelfpakketten ter beschikking, met materiaal dat veilige bescherming biedt voor de zorgverleners en patiënten. Ze voorzien momenteel 500 kits met materiaal voor elk 5 mondmaskers.

Wil jij zelf aan de slag gaan met zo'n kit en je naaimachine? Haal je pakket af in de inkomhal van Ziekenhuis Geel, op weekdagen, tussen 8 en 18 uur. Ze ontvangen de afgewerkte mondmaskers ook graag terug in de inkomhal, in hetzelfde zakje (of een ander plastiek zakje).

Op https://www.ziekenhuisgeel.be vind je meer info.

De doe-het-zelfpakketen zijn een initiatief van de ziekenhuizen binnen het Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK). In totaal willen ze zo binnen het netwerk aan 2 500 mondmaskers geraken voor de ziekenhuizen van Geel, Turnhout, Mol en Herentals.

Gewone mondmaskers

Onze zorgverleners hebben je nodig! Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben ze dringend nood aan mondmaskers. Maar die zijn bijna uitgeput. 

Ook als je ziek bent en thuis geïsoleerd bent, heb je baat bij zo’n masker. Dit masker verlaagt de kans dat je iemand uit je omgeving besmet. Haal je naaimachines boven en roep je vriend(inn)en op om mee te doen.

Op https://maakjemondmasker.be/ vind je een patroon en de werkwijze om zelf aan de slag te gaan. Dit patroon en deze werkwijze worden aanbevolen door FOD Volksgezondheid.
Andere patronen die online circuleren zijn niet getest, dus mogelijk niet veilig.
Ook met dit zelfgemaakt mondmasker is het belangrijk altijd de algemene regels te volgen.

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020 10 u.