Markten

Geel heeft verschillende markten: een dinsdagmarkt, een zaterdagmarkt, een jaarmarkt en een streekproducten- en ambachtenmarkt. 

Dinsdagmarkt

De dinsdagmarkt vindt wekelijks plaats op het marktplein en de Havermarkt. Op deze markt vindt u een ruim aanbod producten (voeding, kleding, huishoudelijke producten …). 

Wanneer Kerstmis en Nieuwjaar op een dinsdag valt, gaat de markt niet door. Tijdens Palmenmarkt verhuist de dinsdagmarkt naar de Diestseweg en Kollegestraat. Tijdens het winterevenement ‘Geel wintert!’ (december en de eerste week van januari) is het marktplein niet beschikbaar en worden de standplaatsen herschikt op Havermarkt en Werft.

Het volledige retributiereglement van de dinsdagmarkt vindt u terug op deze websitepagina.

Inschrijving

De invulling van de dinsdagmarkt gebeurt hoofdzakelijk met abonnementsplaatsen. Er zijn enkele risicoplaatsen beschikbaar. Handelaars die interesse hebben in een standplaats, kunnen zich inschrijven op het register van de kandidaturen

Zaterdagmarkt

De zaterdagmarkt focust op groenten, fruit en tuinproducten (Werft). Op de Havermarkt en het marktplein bieden particulieren tweedehandsspullen aan.

Wanneer Kerstmis en Nieuwjaar op een zaterdag vallen, gaat de markt niet door. Indien er evenementen gepland zijn op het marktplein, wordt de zaterdagmarkt enkel opgesteld op Havermarkt en Werft. Tijdens Palmenmarkt vervangt de Jaarmarkt de zaterdagmarkt, en die vindt plaats in Diestseweg en Kollegestraat. Tijdens het winterevenement ‘Geel wintert!’ (december) is het marktplein niet beschikbaar en worden de standplaatsen herschikt op Havermarkt en Werft.

Het volledige retributiereglement van de zaterdagmarkt vindt u terug op deze websitepagina.

Inschrijving

Op de zaterdagmarkt zijn er enkel abonnementsplaatsen. Handelaars die interesse hebben in een standplaats, kunnen zich inschrijven op het register van de kandidaturen

Particulieren die tweedehandsspullen willen verkopen, moeten op zaterdag om 6.30 uur naar de fietsenstalling aan de kerk komen. De marktleider wijst hen een standplaats toe. Kostprijs van 3,20 euro per ingenomen en begonnen standplaats van 12,5 m² (5m x 2,5m).

Geelse verenigingen kunnen één keer per jaar gratis gebruik maken van een standplaats op de zaterdagmarkt. Meer informatie over deze standplaats vindt u hier. Indien u als Geelse vereniging de standplaats wil aanvragen, dan kan dat via dit e-formulier.

Jaarmarkt

Tijdens Palmenmarkt (kermis) is er geen gewone zaterdagmarkt. Op zaterdag is het dan Jaarmarkt van 8 tot 13 uur in Diestseweg en Kollegestraat. Op dinsdag gaat de dinsdagmarkt door op dezelfde plaats.

Voor de Jaarmarkt op zaterdag 23 maart 2024 kan u zich inschrijven via dit online inschrijvingsformulier . (Deadline inschrijvingen: 25 februari 2024. Inzendingen die na zondag 25 februari 2024 toekomen, worden niet aanvaard.)

Het volledige retributiereglement van de jaarmarkt vindt u terug op deze websitepagina.