Markten

Geel heeft verschillende markten: een dinsdagmarkt, een zaterdagmarkt, een jaarmarkt en een streekproducten- en ambachtenmarkt. 

Dinsdagmarkt

De dinsdagmarkt vindt wekelijks plaats op het marktplein en de Havermarkt. Op deze markt vindt u een ruim aanbod producten (voeding, kleding, huishoudelijke producten, …). 

Wanneer Kerstmis en Nieuwjaar op een dinsdag valt, gaat de markt niet door. Tijdens Palmenmarkt verhuist de dinsdagmarkt naar de Diestseweg en Kollegestraat. Tijdens het winterevenement ‘Geel wintert!’ (december en de eerste week van januari) is het marktplein niet beschikbaar en worden de standplaatsen herschikt op Havermarkt en Werft.

Inschrijving

De invulling van de dinsdagmarkt gebeurt hoofdzakelijk met abonnementsplaatsen. Er zijn enkele risicoplaatsen beschikbaar. Handelaars die interesse hebben in een standplaats, kunnen zich inschrijven op het register van de kandidaturen

Zaterdagmarkt

De zaterdagmarkt focust op groenten, fruit en tuinproducten (Werft). Op de Havermarkt en het marktplein bieden particulieren tweedehandsspullen aan.

Wanneer Kerstmis en Nieuwjaar op een zaterdag valt, gaat de markt niet door. Indien er evenementen gepland zijn op het marktplein, wordt de zaterdagmarkt enkel opgesteld op Havermarkt en Werft. Tijdens Palmenmarkt vervangt de Jaarmarkt de zaterdagmarkt, en die vindt plaats in Diestseweg en Kollegestraat. Tijdens het winterevenement ‘Geel wintert!’ (december en de eerste week van januari) is het marktplein niet beschikbaar en worden de standplaatsen herschikt op Havermarkt en Werft.

Inschrijving

Op de zaterdagmarkt zijn er enkel abonnementsplaatsen. Handelaars die interesse hebben in een standplaats, kunnen zich inschrijven op het register van de kandidaturen

Particulieren die tweedehandsspullen willen verkopen, moeten op zaterdag om 6.30 uur naar de fietsenstalling aan de kerk komen. De marktleider wijst hen een standplaats toe. Kostprijs per standplaats van 5 meter: 2,50 euro.

Streekproducten- en Ambachtenmarkt

Op elke laatste woensdag van mei en juni en op vrijdag voor de herfstvakantie staan producten en ambachten uit Geel centraal op de Streekproducten- en Ambachtenmarkt. Professionele en particuliere aanbieders tonen hun ambacht en vertellen met plezier over hun creaties op deze gezellige avondmarkt.

Om deel te nemen aan de Streekproducten- en Ambachtenmarkt, neemt u contact op met economie@geel.be.

Jaarmarkt

Tijdens Palmenmarkt (kermis) is er geen gewone zaterdagmarkt. Op zaterdag is het dan Jaarmarkt in Diestseweg en Kollegestraat. Op dinsdag gaat de dinsdagmarkt door op dezelfde plaats.

Voor de Jaarmarkt kunt u zich inschrijven door het inschrijvingsformulier (doc) te downloaden en te bezorgen aan de marktleider.