Masterplan Innovatiecampus Geel

Dankzij de samenwerking tussen partners zoals Thomas More, KU Leuven, IOK, HIKempen Stichting en de stad Geel zal de Innovatiecampus Geel de komende jaren verder uitgroeien tot dé Kempense hotspot voor maatschappelijk relevante innovatieve bedrijvigheid. De campus biedt ruimte aan hoogtechnologische en innovatieve bedrijfsvormen en het ecosysteem van dienstverleners eromheen.

Bekijk hier enkele inspirerende visualisaties van de ambitieuze toekomstplannen. Het volledige masterplan voor het gebied is beschikbaar in de bijlage onderaan deze pagina.

Huidige situatie

Op de campus zijn al twee gerenommeerde kennisinstituten gevestigd (Thomas More hogeschool en KU Leuven). Net zoals enkele succesvolle startende en gevestigde bedrijven, en een aantal ondersteunende en dienstverlenende organisaties. Er is nog zowat 18 hectare beschikbaar voor verdere ontwikkeling.

Perspectief fase 1

In een eerste fase zullen enkele centrale voorzieningen uitgebouwd worden die mee bepalend zijn voor de uitstraling en aantrekkingskracht van de campus. Denk aan zones met groen en water, aantrekkelijke wegenis en parkeerruimtes en de eerste extra gebouwen, waaronder een incubatorgebouw.

Perspectief op lange termijn

In lijn met de eerste ontwikkelfase zal de campus verder groeien als aantrekkelijke en levendige hotspot voor innovatieve bedrijvigheid. Een plek waar er niet alleen kruisbestuiving ontstaat tussen de aanwezige kennisinstellingen en bedrijven, maar waar het vooral ook aangenaam vertoeven is.

Groenblauwe dooradering

Dankzij de aanwezigheid van groen en water zal de campus behalve een broeinest van bedrijvigheid ook een plek zijn waar u ademruimte en rust kan vinden.

Ontsluitingsweg

De nodige infrastructuur zoals wegen en parkeerplaatsen zullen niet alleen functioneel op punt staan, maar ook bijdragen aan het gewenste ruimtelijke gevoel.

Deze visualisaties zijn gemaakt door ©OMGEVING.