M.E. gusta vino en winkel/bar Gusta

Geelse handelaar Eric Menten van M.E. gusta vino en winkel/bar Gusta vertelt over zijn ervaring als ondernemer tijdens de coronaperiode.

“Voor ons had het stilvallen van de horecasector, onze grootste afzetmarkt, een enorme impact. We verlegden onze focus daarom naar het publiek dat we bereiken met onze winkel en bar. Die klanten informeren we o.a. via Facebook. Dat heeft ervoor gezorgd dat we in een straal van 12 km dagelijks een mooi aantal bestellingen aan huis mogen afleveren. Die thuisleveringen waren voor ons de grootste verandering. Je merkt dat iedereen blij is met dat beetje aan persoonlijk contact, ook al is dat dan vanop afstand.

Omdat we zo afhankelijk waren van horecazaken, vormt de toekomst een enorme uitdaging. Wat enigszins frustreert, zijn de vele onbekende factoren die het moeilijk maken om een eigen post-corona aanpak op te stellen: gaan mensen hun weg naar restaurants terugvinden, gaat ‘cocoonen’ een blijvende trend worden? De uitdaging voor onze eigen Bar Gusta is zo mogelijk nog groter. Want wat als er geen sprake meer mag zijn van ‘gezellige drukte’?

De term ‘Winkelhier’ is ontstaan als tegenwind voor het toenemende internationale online koopgedrag. Die tegenwind heeft aan belang en kracht gewonnen, merk ik. Een crisistijd als deze maakt duidelijk dat discussiëren over kleur of prijs, producten vastnemen of proeven en onverwacht vrienden tegenkomen in de winkelstraat belangrijk zijn. En bijdragen tot een zekere levenskwaliteit. Lokale handel speelt daar een heel belangrijke rol in.”

Meer info: http://www.megustavino.be/