De meest veilige route naar school in Geel

Vanaf vandaag staat een digitale schoolroutekaart van Geel online. De digitale schoolroutekaart toont de meest aanbevolen route naar school. Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden en autoluwe straten.

Digitale schoolroutekaart met Route2School

De digitale schoolroutekaart is het resultaat van een samenwerking van de stad met Route2School. Route2School bevroeg in het voorjaar van 2018 leerlingen, ouders en leerkrachten om de mobiliteitsknelpunten in hun stad te inventariseren. Hoe komen zij naar school? Welke route nemen ze? Hoe ervaren ze hun route? Welke knelpunten komen ze onderweg tegen? Welke oplossing stellen ze voor? Met antwoorden op al die vragen gingen stad, politie en de scholen op zoek naar een passende oplossing. Meldingen kunnen op dit moment niet meer doorgegeven worden.

Aangepast naargelang de verkeerssituatie

Op de kaart kun je al de meldingen bekijken die binnenkwamen met daarbij een antwoord dat geformuleerd werd door politie, stadsbestuur en de verkeersdienst van stad Geel. Als er actie moet worden ondernomen, werd dit doorgegeven aan de uitvoerder van deze actie. Er zijn acties op korte en lange termijn. De digitale schoolroutekaart kan steeds aangepast worden. Komen er bijvoorbeeld extra fietsstraten of worden knelpunten opgelost of routes veiliger gemaakt, dan worden de aanbevolen fietsroutes onmiddellijk aangepast.

Geel op de fiets

Het is geen toeval dat deze digitale schoolroutekaart vandaag wordt gelanceerd. Op 3 mei is het ‘Geel op de fiets’, een dag waarop de stad zoveel mogelijk organisaties, bedrijven en burgers aanmoedigt om de fiets te nemen i.p.v. de auto. Ook in heel wat Geelse scholen werd gevraagd om vandaag met de fiets te komen. De basisscholen van Sint Dimpna, Winkelomheide en De Luchtballon kwamen naar de markt voor een test van hun fietsbehendigheid en hun kennis van de dode hoek. Stad Geel gaat aan elke school een bord zetten met een stukje van de schoolroutekaart die voor die school belangrijk is.

Je kunt de digitale schoolroutekaart terugvinden op onderstaande link: https://www.route2school.be/login/ovmap/geel.

Klik op het icoontje links onderaan om alle routes met legende te raadplegen.

 

Gepubliceerd op vrijdag 3 mei 2019 14 u.