Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

Wanneer verschillende kandidaat-huurders zich aanmelden, moet een verhuurder noodgedwongen keuzes maken. In Vlaanderen is het wettelijk verboden om je bij deze keuzes te laten leiden door de achtergrond, het geloof, de geaardheid … van de kandidaat.

Als verhuurder beseft u uiteraard niet altijd dat u mogelijk discrimineert. En als huurder weet u misschien niet goed welke informatie uw toekomstige verhuurder of het immokantoor al dan niet van u mag vragen. Wilt u meer duidelijkheid over wat er wordt verstaan onder discriminatie op de woonmarkt, neem dan zeker eens een kijkje op de website van Unia. Unia is een onafhankelijke Belgische openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert.

Website Unia

Meldpunt

Meent u het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt? Dan kant u dit melden via de website van Unia. Hiervoor bestaat een speciaal meldingsformulier. Beschikt u niet over toegang tot het internet of hebt u hulp nodig bij het invullen van de melding? Dan kunt u dit melden bij het Sociaal Huis. Maak hiervoor eerst een afspraak via de afsprakenlijn. De medewerker van het Sociaal Huis helpt u dan op weg bij het invullen van het meldingsformulier. Waarna Unia contact met u opneemt.

Meldingsformulier