Mobiliteitsplan

Vlot, veilig en evenwichtig: het nieuwe mobiliteitsplan voor Geel

Stad Geel zet in op meer levenskwaliteit voor haar inwoners, op veiligheid en op duurzaamheid. Die lijnen trekken we door in ons nieuwe mobiliteitsplan.

We zetten volop in op verkeersveiligheid en zoeken een evenwicht tussen alle verkeersmodi, waarbij voetgangers, fietsers, auto’s en bussen de plaats krijgen die ze verdienen.

Met die veilige snelheden en de categorisering van de wegen zetten we verder in op de principes van Duurzaam Veilig en Vision Zero. Geen slachtoffers op onze wegen blijft een duidelijk streven. Verschillende projecten moeten daarbij helpen. Het project Veilige schoolomgevingen loopt volop en met Jonge Wegweters gaan we samen met de jongeren op pad om dagelijkse routes te bekijken en te verbeteren, moeten daarbij helpen. Op onze scholen zetten we volop in op gerichte educatie die onze kinderen en jongeren aanzetten tot het juiste gedrag in het verkeer.

Een goed ruimtelijk beleid is een andere factor. Een duidelijke visie op het gebruik van de open ruimte maakt de overgang naar duurzame verplaatsingen logischer en eenvoudiger.

Met de aanwezigheid van tal van onderwijsinstellingen profileert stad Geel zich ook als een voortrekker van het project Duurzame Kempen en van het onderzoek naar hoe we ons in de toekomst zullen verplaatsen, hoe we dit veiliger kunnen doen en hoe we onze ruimte daarvoor efficiënter kunnen gebruiken.

Lees hier het volledige mobiliteitsplan.