Moeite om rond te komen? Sociaal Huis biedt financiële hulp!

In deze bijzondere tijden hebben heel wat mensen het moeilijk om het hoofd boven water te houden op financieel vlak. Daarom maakte de stad extra middelen vrij om de impact van corona zo klein mogelijk te houden voor haar inwoners, lokale economie en zorg. Zo is er jaarlijks 500 000 euro extra uitgetrokken voor aanvullende financiële steun.

Sinds 1 maart 2020 werkt het Sociaal Huis met nieuwe steunnormen voor financiële steun. Zo kunnen meer Gelenaars op financiële hulp rekenen als ze moeilijk rondkomen met hun maandelijks loon of vervangingsinkomen. 

Wat is aanvullende financiële steun?

De maand rondkomen met een laag gezinsinkomen is moeilijk en soms zelfs niet haalbaar. Dankzij de aanvullende financiële steun kunnen Gelenaars die het nodig hebben extra geld bovenop hun inkomen ontvangen. Het Sociaal Huis geeft bijvoorbeeld een toelage om de huur of energierekening te kunnen betalen. De aanvullende financiële steun kan ook dienen om kosten terug te betalen van onder andere de dokter, apotheek, school, voor vrije tijd (sport, jeugdvereniging) of onverwachte kosten.

Hoe?

Om jou te kunnen helpen, heeft het Sociaal Huis informatie nodig over jou (en je gezin). Je
maatschappelijk werker kan je helpen om de nodige documenten op te vragen, zoals rekeninguittreksels, loonbrieven en huurcontract.

Heb je moeite om rond te komen? Neem contact op met maatschappelijk werker Rika Stevens om samen te bekijken wat het Sociaal Huis voor jou kan doen. Daarna krijg je een vaste maatschappelijk werker om je verder te begeleiden en je dossier op te volgen.

Gepubliceerd op maandag 7 juni 2021 11.09 u.