Na de zomer starten glasvezelwerken (fiber) binnen de ring

Meer dan 20% Gelenaren in het aansluitbaar gebied binnen de ring koos voor een fiberabonnement. De Gelenaars die nog twijfelen, kunnen een glasvezelaansluiting kiezen zonder een abonnement. Fiberklaar start na het zomerverlof met de eerste werken. Fiberklaar werkt daarvoor nauw samen met de stad en een ervaren aannemer die de werken in goede banen leidt.

De voorbije maanden konden Gelenaars binnen het aansluitbaar gebied intekenen op een glasvezelabonnement (fiber) bij bepaalde internetproviders. Meer dan 20% tekende in, wat betekent dat de werken zullen uitgevoerd worden. 

Gratis aansluiting

Vanwege het grote succes van de campagne biedt Fiberklaar zij die nog geen fiberabonnement afsloten alsnog de kans om tijdens de werken volledig gratis een glasvezelaansluiting te laten installeren.

De inwoners van de betrokken straten krijgen binnenkort een brief waarin Fiberklaar aankondigt dat de aannemer langskomt om te zien hoe de woningen het beste aangesloten kunnen worden op het fibernetwerk. Voor bewoners die zich tijdens die onderzoeksfase laten aansluiten op het glasvezelnetwerk is de installatie gratis (normale kostprijs bedraagt € 495). Er is daarbij geen abonnementsverplichting, inwoners beslissen zelf of en wanneer ze de switch maken naar internet via fiber.

Op die manier willen de stad en Fiberklaar inwoners ontzorgen op lange termijn en vermijden dat er opnieuw infrastructuurwerken, met de nodige ongemakken en kosten, zouden moeten worden uitgevoerd als huishoudens alsnog de switch naar fiber zouden willen maken binnen enkele jaren. Met een glasvezelaansluiting zitten alle inwoners in het aan te leggen gebied goed voor de toekomst. De capaciteit van zo’n kabel is namelijk virtueel oneindig.

Nauwe samenwerking met aannemer en Fiberklaar

Fiberklaar werkt samen met de aannemer en het lokaal bestuur om de werken in goede banen te leiden. Ook tijdens de werken zal er continu overleg zijn om zo weinig mogelijk overlast te creëren. Op de pagina Werken met hinder zal de stad communiceren in welke straten glasvezel aangelegd wordt. 

Meer info

Gepubliceerd op donderdag 29 juli 2021 14 u.