Nest Kittens opgemerkt? Verwittig het Zwerfkattenproject!

Misschien stuit je in deze tijd van het jaar wel op een nest kittens. Verwittig dan het Zwerfkattenproject. Zij zorgen ervoor dat de katten gesteriliseerd worden en laten hen daarna weer vrij. Zo blijft het aantal zwerfkatten onder controle en blijven de dieren gezond.

De vrijwilligers van het Zwerfkattenproject verzetten al heel wat werk. Toch zijn er nog steeds heel wat niet-steriele katten. In deze periode krijgen zij een nestje en is actie nodig.

Wat doe je als je een nestje kittens vindt?

  • Verwittig het Zwerfkattenproject via info@geel.be of via 014 56 60 00.
  • Blijf uit de buurt van het nest en raak de kittens zeker niet aan. Zwerfkatten zijn schuw en zullen hun nest verplaatsen als het ontdekt wordt.
  • Plaats voor moederpoes eventueel een bakje water en katteneten op enkele meters van het nest.
  • Geef water en geen melk. Katten verteren geen lactose en zullen hevige diarree krijgen, ook al lusten ze erg graag melk.
  • Haal kittens niet naar binnen. De moederkat moet soms op zoek naar eten en laat de kittens niet langer dan twee uur alleen.

Merk je toch dat een nest kittens urenlang niet meer bezocht wordt door moederpoes? Zijn de kittens koud of doornat? Zitten hun oogjes dicht met etter of piepen zij hard? Dan moet er misschien toch onmiddellijk ingegrepen worden. Contacteer zo snel mogelijk het Zwerfkattenproject via 014 56 60 00 of contacteer een gespecialiseerde opvang.

Meer weten over het Zwerfkattenproject? Je leest er alles over op de webpagina.

Gepubliceerd op dinsdag 10 mei 2022 13.10 u.