Netheidsverantwoordelijken gezocht

Stad Geel is op zoek naar netheidsverantwoordelijken voor het traject Dr. Van de Perrestraat tot de brug van Ten Aard. Netheidsverantwoordelijken zijn vrijwilligers die zich inzetten om zwerfvuil te verzamelen. Ook scholen en verenigingen kunnen zich kandidaat stellen om opruimacties te organiseren.

Het is niet de bedoeling om grote opkuiswerkzaamheden te doen. Het gaat om kleine hoeveelheden zwerfafval dat met de hand of met behulp van een grijper verzameld kan worden. Als netheidsverantwoordelijke engageer je je drie keer per jaar om een traject van minstens 500m op te ruimen. In dit geval is dat het traject Dr. Van de Perrestraat tot de brug van Ten Aard. In ruil krijg je een waardebon van 30 euro. Verenigingen of scholen die opruimacties organiseren, krijgen een premie voor maximaal drie opruimacties per jaar langs hetzelfde traject. Deze premie bedraagt 50 euro/km traject, met een maximum van 1700 euro per jaar. De stad voorziet voor elke deelnemer een fluovest, een paar handschoenen, een vuilgrijper en een aantal speciale zwerfvuilzakken.

Bart, voorzitter oud-scouts Sint-Aloysius Geel:

‘Bij de oud-scouts van Sint-Aloysius Geel wordt er heel wat gewandeld. In plaats van ons te ergeren aan het zwerfvuil, besloten we om dit jaar samen met de kinderen en leiding van de Sint-Aloysiusscouts de handen uit de mouwen te steken. We klopten aan bij de milieudienst van de stad om een opruimactie te organiseren. Samen met de stad stippelden wij het traject uit dat we proper moeten maken. De stad zorgt voor fluohesjes, grijpers, speciale zwerfvuilzakken en komt het afval ophalen.’

Op https://www.geel.be/zwerfvuil vind je meer informatie. Je kunt je ook altijd kandidaat stellen voor een ander traject.

 

Gepubliceerd op donderdag 7 maart 2019 13.29 u.