Nieuw speelparcours in het centrum

Het speelplein aan de Pastoor Dergentstraat in het centrum van Geel werd uitgebreid met een speelparcours. Dit speelparcours werd mee door de buurtkinderen gekozen. Er kan nu naar hartenlust gespeeld worden.

Op het einde van de zomer 2020 organiseerde de stad een inspraakmoment op het speelpleintje voor de kinderen en hun ouders. Het resultaat hiervan werd bekend gemaakt via de website Idee voor Geel. Kinderen kozen duidelijk voor een aantal spelmogelijkheden zoals glijden, klimmen, draaien en zwieren. In de wijk wonen vooral kleine kinderen.

Stemronde

Hierna deed de stad enkele voorstellen waar de buurtbewoners nog eens op konden reageren en stemmen. Een speelparcours was het overduidelijke winnende speeltoestel. Hierna werd een speelcombinatie besteld waar de wensen van de kinderen in verwerkt zijn.

Spelen maar!

Het speelparcours werd zopas geplaatst op het speelplein Pastoor Dergentstraat. Het plein is nu klaar om de kinderen uit de buurt en de omliggende straten te laten spelen in alle veiligheid. Laat de lente nu maar komen! Op zoek naar andere leuke speelpleintjes? Ga op verkenning in het overzicht van de Geelse speelpleinen

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 9 u.