Nieuwe skatemogelijkheden in Holven en Oosterlo

De Bogaard krijgt binnenkort een gloednieuw skatepark waar beginnende en ervaren skaters hun hart kunnen ophalen. Heel wat kinderen en jongeren uit de deeldorpen willen ook in hun buurt skatetoestellen om zich volop uit te leven. Omdat een aantal oude skatetoestellen nog in goede staat zijn, beslist de stad om deze nu in Holven en Oosterlo te plaatsen om aan deze vraag tegemoet te komen.

De locatie voor de skatetoestellen is geen evidente keuze omdat er voldoende verharding aanwezig moet zijn. Daarnaast moet de stad een geschikte plaats vinden binnen de deeldorpen waar kinderen en jongeren samenkomen. De keuze viel uiteindelijk op Holven (speelplein Helleblok) en Oosterlo (speelplein Oosterlosepad).

Proefopstelling

Op het Oosterlosepad stonden al enkele skatetoestellen. De extra skatetoestellen zullen de mogelijkheden voor kinderen en jongeren uitbreiden. Speelplein Helleblok is niet verhard en lijkt in eerste instantie een minder geschikte locatie. Daarom besloot de stad om te werken met een proefopstelling: het deel van de Heuvelgoor gelegen aan de ingang van het speelplein wordt afgesloten. Dit gedeelte van de straat wordt zo een veilige speelomgeving die ook nog eens de ideale ondergrond heeft om de skatetoestellen op te plaatsen. De opstelling van de skatetoestellen zelf zijn deel van de proefopstelling.

In het najaar krijgen de buren rondom het speelplein en de gebruikers ervan de kans om hun bevindingen over de proefopstelling te geven. Daarna neemt de stad een beslissing over het al dan niet definitief afsluiten van de straat en het definitief plaatsen van de skatetoestellen.

Vijftig speelpleinen

Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Geel inzetten op voldoende speelruimte voor iedereen. Met maar liefst vijftig speelpleinen is er voor elk wat wils. De stad blijft inzetten op kwalitatieve speelpleinen waar zowel jong als oud plezier kunnen beleven. De skatetoestellen op het speelplein Helleblok en Oosterlosepad nodigen de jeugd uit om elkaar te ontmoeten en hun vrije tijd op een actieve manier door te brengen.

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2024 16.15 u.