Nieuwe wandelbrochure met Dimpna in de hoofdrol

Sinds 8 juni mogen we terug op reis gaan in eigen land. Het ideale moment om daguitstapjes te plannen en andere Belgische steden te bezoeken. Dienst toerisme & stadsanimatie maakt van deze gelegenheid gebruik om stad Geel en de Dimpnadagen te promoten met een gloednieuwe wandelbrochure in het thema van Dimpna. Een boeiende wandelroute die zowel Gelenaren als bezoekers van onze stad zullen appreciëren.

De nieuwe wandelgids ‘In de voetsporen van Dimpna’ neemt de lezer mee langs een traject van 5,5 km waar de belangrijkste en meest bijzondere plekjes belicht worden die Geel verbinden met haar patroonheilige Sint-Dimpna en haar unieke zorggeschiedenis. Naast bekende bezienswaardigheden zoals de Sint-Dimpnakerk en het Gasthuismuseum komen er ook verschillende verborgen plekjes aan bod. Deze wandelbrochure kost €4,00 en is vanaf midden juni te koop bij de dienst toerisme en stadsanimatie en het Gasthuismuseum.

Juiste timing

Het idee om een dergelijke wandelroute te ontwikkelen speelde al langer bij de dienst toerisme & stadsanimatie. De Dimpnadagen vormde de ideale gelegenheid om het professioneel aan te pakken: een vernieuwende wandelbrochure met een stukje Geelse geschiedenis in de huisstijl van de Dimpnadagen.

Geelse samenwerking

Voor het uitwerken van de inhoud werd een werkgroep opgericht met deskundigen uit de dienst toerisme en stadsanimatie, erfgoedcel K.ERF, de Geelse Gidsenbond, het Gasthuismuseum en het OPZ. Voor de grafische vormgeving koos de dienst toerisme opnieuw voor Reejeel, het Geelse ontwerpbureau dat eerder de visuals voor de Ommegang en Gheelamania maakte.

Uitstel door coronavirus

Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en werden de Dimpnadagen een jaar uitgesteld. Ook heel wat andere evenementen zijn deze zomer geannuleerd. Met de nieuwe wandelgids ‘In de voetsporen van Dimpna’ biedt de dienst toerisme en stadsanimatie zowel inwoners als bezoekers van onze stad een leuk alternatief.

Gepubliceerd op dinsdag 16 juni 2020 9.39 u.