Stad Geel steunt actie tegen geweld op vrouwen

Op 25 november, de Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen, vestigen de Verenigde Naties en vele organisaties zoals Soroptimist International de aandacht op deze veel voorkomende schending van mensenrechten. Die dag wordt de ‘orange the world’-campagne gelanceerd. Stad Geel steunt deze actie en hangt een banner aan het stadhuis.

De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot ‘Internationale dag voor de uitbanning van geweld op vrouwen'.

Tal van organisaties, waaronder Soroptimist International, vestigen mee de aandacht op deze veel voorkomende schending van mensenrechten. 

Ook Soroptimist International Club Kempen schaart zich achter de 'Orange the world'-campagne en de sensibilisering van het nummer 1712.

Orange the world

Deze 16-daagse campagne start op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen en meisjes, en eindigt op 10 december, de Internationale Dag voor de Mensenrechten. De bedoeling is om mensen meer bewust te maken van gendergerelateerd geweld. Veel gebouwen over de hele wereld worden oranje verlicht om dit in de schijnwerpers te zetten. Oranje staat symbool voor een toekomst waar meisjes en vrouwen veilig zijn. Naar schatting krijgen 35 % van de vrouwen in de wereld ooit te maken met fysiek en/of seksueel geweld.

De Kempen kleurt oranje

Soroptimist International Club Kempen steunt voor het tweede jaar op rij deze campagne. Op hun vraag scharen een aantal Kempische burgemeesters zich met hun gemeentebestuur achter deze campagne door één of meerdere gebouwen 16 dagen lang een oranje gloed te geven. Zo onderschrijven de lokale besturen van Meerhout, Laakdal, Westerlo en Geel deze internationale actie tegen geweld door het verlichten van één of meerdere gebouwen. Stad Geel hangt een banner aan het stadhuis.

1712

Zelf slachtoffer van geweld? Bel 1712, de professionele hulplijn voor vragen over alle vormen van geweld, misbruik en kindermishandeling. Je kunt met 1712 bellen, chatten of mailen. Het gesprek is gratis, kan anoniem, blijft vertrouwelijk en verschijnt niet op de telefoonrekening. Je kunt er ook terecht als je getuige bent van geweld of iemand wilt helpen waarvan je vermoedt dat hij of zij slachtoffer is van partnergeweld, kindermishandeling …

Gepubliceerd op woensdag 24 november 2021 12 u.