Doe mee aan de wedstrijd ecologische voortuinen!

Heb jij een groene voortuin, geveltuin, balkon of straat? Dan wil stad Geel jou graag in de bloemetjes zetten! Schrijf je vandaag nog in voor de wedstrijd ecologische voortuinen. Dit kan nog tot en met 30 juni 2024.

Negen procent van de oppervlakte in Vlaanderen bestaat uit private tuinen. Het is daarom cruciaal om ook hier maatregelen te treffen om de klimaatuitdagingen aan te kunnen. Gelukkig zijn er al heel wat inwoners die hier actief mee bezig zijn, en de stad Geel wil hen daarvoor in de bloemetjes zetten!

Wat is een ecologische voortuin?

Het is een tuin waar natuur welkom is, waar inheemse plantensoorten floreren en waar bomen, struiken en planten elkaar mooi aanvullen. En het mooie is, ecologische tuinen zijn vaak makkelijk te onderhouden en zorgen tijdens hittegolven voor wat verkoeling door al dat groen. Bovendien kan water gemakkelijk weglopen en wordt waterschade door overstromingen tot een minimum beperkt. Een ecologische tuin is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens heel praktisch!

Verschillende categorieën en beoordelingscriteria

Heb je een kleine voortuin of zelfs maar een balkon? Ook dan kun je meedoen! De wedstrijd is onderverdeeld in vijf categorieën om iedereen een eerlijke kans te geven. Een deskundige jury beoordeelt de tuinen op diversiteit van soorten, mate van verharding, gebruik van natuurlijke materialen en meer.

Schrijf je vandaag nog in!

Wil je graag deelnemen aan de wedstrijd? Bekijk dan het wedstrijdreglement en schrijf je in tot en met 30 juni 2024. Doe mee en laat jouw groene oase schitteren!

Gepubliceerd op donderdag 4 april 2024 8.30 u.