Aanleg fietsostrade Langstraat - Rauwelkoven

In het paasweekend werd de fietstunnel voor de toekomstige fietsostrade tussen Herentals en Balen onder de Westelijke ring geschoven. Begin juni starten de werken om de fietsostrade tussen Langstraat en Rauwelkoven aan te leggen.

De provincie Antwerpen legt de fietsostrade F105 Herentals-Balen aan naast spoorlijn 15. De realisatie van deze fietsostrade draait op volle toeren met de bouw van een fietstunnel aan de Koulaak in Herentals, een fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals en een fietstunnel onder de Ring van Geel.

Begin juni starten de werken voor de aanleg van het traject tussen Langstraat tot aan Rauwelkoven in Geel. Ook zullen enkele kruispunten van deze fietsostrade met de plaatselijke rijweg heringericht worden om het fietsverkeer zo veilig mogelijk te laten verlopen in de toekomst. Vermoedelijk duren de werken tot 2020. Het werfverkeer en de aanvoer van materialen kunnen hinder geven aan de straten die grenzen aan of kruisen met de spoorweg of fietsostrade.

Werfnieuwsbrief F105 Herentals-Balen

Schrijf je in op de digitale werfnieuwsbrief van de fietsostrade F105 Herentals-Balen en blijf op de hoogte van eventuele omleidingen, hinder die de werken met zich meebrengen of van vorderingen op de werf. Volg zeker ook de Facebookpagina Antwerpen Fietsprovincie. Daar vind je foto’s, filmpjes of informatie over de werken.

Meer info?

Voor meer informatie over de fietsostrades, surf naar www.antwerpenfietsprovincie.be of contacteer Steunpunt Fiets op de dienst Mobiliteit van de provincie Antwerpen: fietsen@provincieantwerpen.be of 03 240 66 25.

Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2019 15 u.