Wat te doen bij warm weer?

We verlangen met zijn allen elk jaar naar het warme weer. Maar de zomerse hitte kan uitputtend of zelfs dodelijk zijn. Draag voldoende zorg voor je lichaam, alleenstaande ouderen of chronisch zieken.

We verlangen met zijn allen elk jaar naar het warme weer. Maar elk jaar sterven nog honderden mensen aan de hitte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Ga op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen. Help ook jonge kinderen voldoende te drinken en laat ze nooit achter in een geparkeerde auto, ook niet voor twee minuten. 

Wees zelf ook voorbereid

Hou de weersvoorspelingen in de gaten. Verzorg ook jezelf door voldoende water te drinken, zonnecrème te smeren en tijdig een koele plek op te zoeken. Hou jezelf en je huis koel.

Wanneer hulp zoeken?

Banale klachten kunnen de eerste symptomen zijn van ernstige problemen. Drink dan meer water, zoek een koele plek en rust.

Bel je huisarts bij twijfel. Reageer jij of iemand in de buurt abnormaal op warmte (kortademigheid, overvloedig zweten…)? Bel dan meteen de spoeddienst en pas eerste hulp toe.

Meer info op: www.warmedagen.be

Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2019 14.40 u.