Bevrijdingsfeesten

Geel kreeg het zwaar te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Ten Aard alleen al verliezen de geallieerden 914 manschappen. Het wordt de tweede zwaarste slag op Belgisch grondgebied. In september herdenkt Geel 75 jaar bevrijding met heel wat activiteiten.

De dienst toerisme en stadsanimatie biedt een overzichtsflyer aan, ook verkrijgbaar in het Engels. Wil je meer achtergrondinfo? Vraag dan bij dienst toerisme en stadsanimatie of in het stadsarchief naar de themabrochure van Toerisme Provincie Antwerpen. Het jaarboek van het Geels Geschiedkundig Genootschap is dit jaar ook volledig gewijd aan de Tweede Wereldoorlog in Geel. Voorintekening kan aan de prijs van 20 euro via archief@geel.be.

Op locaties die een cruciale rol speelden bij de bevrijding van de provincie Antwerpen en waar vandaag nog steeds bezoekers voorbijkomen, verschijnen deze zomer infoborden met een QR-code. In Geel worden drie infoborden geplaatst: in Stelen, in Ten Aard en in het stadscentrum. Bijhorende fietslussen langs het knooppuntennetwerk loodsen bezoekers naar de verhaalpunten. Je vindt meer info op http://www.kempen.be/.

Een volledig overzicht met meer info over de activiteiten vind je op www.geel.be/bevrijdingsfeesten.

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2019 12.23 u.

Tijdelijke verkeersreglementen en politieverordeningen