Werken met hinder

Er vinden werken plaats aan Acaciastraat, Antwerpsedries, Grote Steenweg, Bruul, Gasthuisheide, Gemeenteheide, Heistraat, Herentalsedijk, Rundsvoort, Stelenseweg, Larumseweg, Zammelseweg, Rauwelkoven, Drijzillen, Veldstraat, spoorovergang Rauwelkoven (Larum), Steentjesblok, Dornik, Europawijk en Dr. Van de Perrestraat, Larumseweg, Rauwelkoven en Drijzillen.

Overzicht grote weg- en rioleringswerken

Wegenwerken op kaart  

Wegenwerken zijn vaak afhankelijk van het weer waardoor de timing van de werken kan wijzigen.


 • Acaciastraat 2

Tussen 20 januari en 26 februari vinden er enkele dagen (weersafhankelijk) nutswerken plaats aan een huisaansluiting ter hoogte van nummer 2. Hierdoor ontstaat er hinder. Fietsers hebben doorgang, op de rijweg is er beurtelings verkeer.


 • Antwerpsedries 9

Tussen 20 januari en 26 februari vinden er enkele dagen (weersafhankelijk) nutswerken plaats aan een huisaansluiting ter hoogte van nummer 2. Hierdoor ontstaat er hinder. Fietsers en voetgangers hebben doorgang, op de rijweg is er beurtelings verkeer.


 • Grote Steenweg

Van 13 januari tot en met 29 januari vinden er nutswerken plaats op Grote Steenweg. Hierdoor ontstaat er hinder. Fietsers moeten afstappen en verder rijden over de berm. (Opgelet: de werken zijn weersafhankelijk, een wijziging van de uitvoeringsperiode is mogelijk)


 • Bruul 33, Gasthuisheide 4, Gemeenteheide 3, Heistraat 106A, Herentalsedijk 181A, Rundsvoort 32 en Stelenseweg 17A

Van 13 januari tot en met 26 februari sluit Aquafin deze huizen aan op de openbare riolering. Hierdoor ontstaat er hinder. Er wordt beurtelings verkeer ingevoerd. (Opgelet: de werken zijn weersafhankelijk, een wijziging van de uitvoeringsperiode is mogelijk)


 • Larumseweg 91 en Zammelseweg 114

Van 13 januari tot en met 26 februari sluit Aquafin deze huizen aan op de openbare riolering. Hierdoor ontstaat er hinder. Er wordt beurtelings verkeer ingevoerd. Fietsers hebben doorgang via de voorziene strook. (Opgelet: de werken zijn weersafhankelijk, een wijziging van de uitvoeringsperiode is mogelijk)


 • Larumseweg/Rauwelkoven/Drijzillen

Van 11 januari tot en met 19 april legt Pidpa een waterleiding aan in Larumseweg/Rauwelkoven/Drijzillen. Hierdoor ontstaat er hinder. Er wordt beurtelings verkeer ingevoerd. Fietsers op de rijbaan en voetgangers moeten oversteken ter hoogte van de werken.


 • Spoorwegovergang Rauwelkoven (Larum)

Op 30 en 31 januari worden er herstellingswerken aan de spoorwegovergang van Rauwelkoven uitgevoerd. Hierdoor is de spooroverweg volledig afgesloten van 30 januari om 8 uur tot en met 31 januari om 14 uur. De omleiding loopt via Larum, Larumsebrugweg en Reiten. De overweg is open voor voetgangers van 8 u tot 9 uur en van 15 uur tot 16 uur.


 • Steentjesblok

Van 14 december tot en met 31 januari 2021 voert een aannemer in opdracht van Aquafin werken uit voor een huisaansluiting op de riolering. Hierdoor ontstaat er hinder, er wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd.


 • Dornik

Van 28 november 2020 tot en met 28 februari 2021 legt Pidpa een waterleiding aan op het gedeelte vanaf n° 21 tot aan de JB Stessensstraat. De werken brengen sterke hinder met zich mee. Er is beurtelings verkeer en voetgangers moeten oversteken.


 • Europawijk richting Mol

Aquafin meldt ons dat op de grens tussen Mol en Geel er verkeersborden geplaatst zijn die de toegang naar de gemeente Mol versperren vanuit de Europawijk. Deze zijn door de gemeente Mol geplaatst in de Monacolaan, Engelandlaan, Amerikalaan omwille van wegenwerken m.b.t. het opnieuw asfalteren van de Romelaan. Je kunt de Europawijk via de Amerikalaan verlaten. Hoelang deze situatie blijft is niet duidelijk.


 • Dr. Van de Perrestraat 124

Tussen 10 januari en 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 124. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: bij de afbraak en de nieuwbouw moeten fietsers en voetgangers langs een afgezonderde doorgang op de rijbaan. De rijweg is gedeeltelijk afgesloten, beurtelings verkeer is van toepassing. Er is een parkeerverbod aan de overkant. Voetgangers kunnen oversteken ter hoogte van huisnummer 110.


 • Dr. Van de Perrestraat 15 (naast ingang Lidl)

Tussen 17 januari en 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 15. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: het voetpad en het fietspad worden ingenomen, fietsers en voetgangers moeten over de rijweg in een afgezonderde doorgang. De rijweg blijft open, de inname beperkt zich tot de parkeerstrook.

Gepubliceerd op woensdag 13 januari 2021 16 u.