Werken met hinder

Er wordt gewerkt in Stelenseweg, huisaansluiting riolering, glasvezelnetwerk (fiber), Laar, Groenhuis, Kortestraat, Koeneind, Retieseweg, Nieuwstraat, Heistraat, Groenstraat, Dr.-Van de Perrestraat, Westerloseweg, Velveken, Broekstraat, Eikevelden, Doelenstraat, Dr. Sanodreef, Rozendaal, Elsum, De-Billemontstraat, St.-Antoniusstraat, Lebonstraat ...

Overzicht grote weg- en rioleringswerken

Wegenwerken op kaart  

Wegenwerken zijn vaak afhankelijk van het weer waardoor de timing van de werken kan wijzigen.

Lebonstraat 128

Van 11 oktober tot en met 8 november plaatst een aannemer een stelling op de stoep. de werken brengen hinder met zich mee: Doorgang voor gemotoriseerd verkeer, fietsers hebben doorgang. Voetgangers oversteken ter hoogte van de werken.


St.-Antoniusstraat 21-23

Van 17 oktober tot en met 9 november vinden nutswerken plaats. De werken brengen hinder met zich mee: Wisselend verkeer via verkeersborden voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers hebben beperkte doorgang. Voetgangers oversteken ter hoogte van de werken. Parkeerverbod ter hoogte van de werken.


De-Billemonststraat 84

Van 10 oktober tot en met 6 november staat er een stelling voor gevelrenovatie. De werken brengen hinder met zich mee: doorgang voor gemotoriseerd verkeer, fietsers hebben doorgang, geen doorgang voor voetgangers, voetgangers oversteken ter hoogte van de werken.


Elsum 40

Van 19 oktober tot en met 7 november vinden nutswerken in de stoep plaats. De werken brengen hinder met zich mee: wisselend verkeer via verkeersborden voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers hebben beperkte doorgang, voetgangers oversteken ter hoogte van de werken. Parkeerverbod ter hoogte van de werken.


Rozendaal 

Update 30/9: Maandag 3 oktober starten de werken in Rozendaal. Op 3 oktober graaft de aannemer een sleuf in de rijweg van Rozendaal aan kant Nieuwstraat. Op 4 oktober graaft de aannemer een sleuf in de rijweg van Rozendaal aan kant Stationsstraat.

Er wordt op twee plaatsen in Rozendaal een fiberkabel onder de rijweg doorgestoken. De werken brengen hinder met zich mee:

 • 03/10/2022 (zie update hierboven) Rozendaal kant Nieuwstraat: geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer, omleiding langs Gansakker, Gerststraat, Logen en Nieuwstraat. Voetgangers oversteken ter hoogte van de werken, fietsers hebben beperkte doorgang.
 • 04/10/2022 (zie update hierboven) Rozendaal kant Stationsstraat: geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer, omleiding langs Rozendaal, Nieuwstraat, Stationsstraat, enkelrichting afgedekt. In Fabriekstraat enkelrichting afgedekt, fietsers hebben beperkte doorgang, fietsers afstappen ter hoogte van de werken, voetgangers oversteken ter hoogte van de werken.

Dr. Sanodreef 24

Van 10 tot en met 14 oktober is er mogelijk hinder door een grote levering van beton met een vrachtwagen: geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer toegelaten, fietsers en voetgangers hebben beperkte doorgang. De parking van OPZ is bereikbaar.


Doelenstraat 34

Van 10 tot en met 11 oktober worden zonnepanelen met hoogtewerker geplaatst. De werken brengen hinder met zich mee: geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer, fietsers en voetgangers hebben beperkte doorgang, voetgangers oversteken ter hoogte van de werken.


Eikevelden 1B

Van 10 tot en met 14 oktober zal hier aanleg voor nutswerken van Proximus plaatsvinden. De werken brengen hinder met zich mee: 1 rijrichting afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, uitgeozonderd plaatselijk verkeer, de rijrichting van Diestseweg naar Laar is open voor gemotoriseerd verkeer, omleiding langs Eikevelden, J.B. Stessensstraat, Gasthuisstraat en Diestseweg, voetgangers hebben beperkte doorgang, fietsers hebben beperkte doorgang. 


Broekstraat 25

Van 19 september tot en met 7 oktober maakt de stad een betonnen band. De werken brengen hinder met zich mee: wisselend verkeer via verkeersborden voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers hebben beperkte doorgang.


Velveken 13

Van 20 tot en met 28 oktober voert Fluvius nutswerken uit. De werken brengen hinder met zich mee: wisselend verkeer via verkeersborden voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers hebben beperkte doorgang.


Westerloseweg 37

Van 3 tot en met 7 oktober zal hier aanleg voor nutswerken van Proximus plaatsvinden. De werken brengen hinder met zich mee: doorgang voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers hebben doorgang, fietsers hebben doorgang over de parkeerstrook.


Opfrissing markeringen gewestwegen

Van 12 september tot en met 31 oktober. Het gaat om Herentalseweg, Antwerpseweg, Gasthuisstraat-Fehrenbachstraat en Logen-Retieseweg. De werken brengen weinig hinder met zich mee: werken worden uitgevoerd met een mobiele werf, doorgang voor gemotoriseerd verkeer, ter hoogte van de werken een wegversmalling voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers hebben doorgang.


Dr.-Van de Perrestraat

Van 26 september tot en met 30 november worden de fietspaden op de kruispunten verhoogd. De werken brengen hinder met zich mee: wisselend verkeer via verkeersborden voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers hebben beperkte doorgang.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie op de webpagina van de werken.


Asfalteringswerken in verschillende straten

Vanaf de eerste helft van oktober vinden er asfalteringswerken in verschillende straten plaats.

Een overzicht van de straten en wanneer de werken er plaatsvinden vind je op www.geel.be/asfaltwerken.


Groenstraat kant oneven huisnummers (tussen Groenhuis en Nachtegalenstraat)

Van 22 september tot en met 31 december wordt een verhoogd fietspad aangelegd aan de zijde van de oneven nummers, hiervoor wordt de rijweg smaller gemaakt. De werken brengen hinder met zich mee: geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer uitgezonderd plaatselijk verkeer tot aan de werken, beperkte doorgang voor fietsers en voetgangers, handelaars moeilijk bereikbaar, parkeerverbod ter hoogte van de werken.

 • Komend van Rauwelkoven omleiding langs Groenstraat, Rauwelkoven, Kwakkelberg, Dr. Van de Perrestraat en de Westelijke Ring of via Rauwelkoven en Westelijke Ring.
 • Richting Gooreind en Rode Kruisstraat via Westelijke Ring en Duivenstraat.
 • Wijk De Leunen is bereikbaar via de Westelijke Ring.

Meer informatie over deze werken vind je op https://www.geel.be/groenstraat


Heistraat 106

Van 30 september tot en met 30 oktober vindt er een aansluiting van nutswerken plaats. De werken brengen hinder met zich mee: wisselend verkeer via verkeersborden voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers hebben doorgang.


Bestrijkingswerken in verschillende straten

Update 14/9: Op 14 september en 15 september vonden er geen bestrijkingswerken plaats omwille van de regen. Op 19 en 20 september gaan ze opnieuw door. Een aangepaste planning voor de straten die na 20 september nog aan de beurt moeten komen, volgt nog. Een overzicht van de straten en wanneer de werken er plaatsvinden vind je op www.geel.be/bestrijkingswerken.

Vanaf donderdag 8 september vinden er bestrijkingswerken in verschillende straten plaats om de toplaag van de asfalt terug in orde te brengen. Deze onderhoudswerken zijn vermoedelijk op woensdag 14 september klaar. Wanneer de werken in een straat plaatsvinden, is er tijdens de werkuren (7 uur - 18 uur) geen doorgaand verkeer in de straat mogelijk. De aannemer stelt alles in het werk om de hinder zo beperkt mogelijk te houden.


Nieuwstraat

Vanaf begin augustus voert een aannemer noodzakelijke werken uit in Nieuwstraat. De werken zijn verdeeld in meerdere fases zodat de hinder zo beperkt mogelijk is. Als alles vlot verloopt, zijn er werken in de straat tot half december 2022.

Over de volledige lengte van de straat zal de aannemer in opdracht van verschillende nutsmaatschappijen kabels en leidingen in het voetpad aanleggen. De aannemer werkt met een werkzone (telkens ongeveer 100 meter) die opschuift. In de werkzone geldt steeds een parkeerverbod en voetgangers moeten aan de andere kant van de straat wandelen. De aannemer start aan de kant van de oneven nummers, bij Nieuwstraat huisnummer 1. De werkzone in deze eerste fase loopt van Nieuwstraat 1 tot aan de inrit van centrumparking Nieuwstraat. Meer info over de werken vind je op www.geel.be/nieuwstraat


Retieseweg 140 tot aan Retiebaan (Mol) richting Dessel/Retie

Van 1 augustus tot en met 5 september wordt het fietspad richting Retie aangelegd. De werken brengen hinder met zich mee:

 • Ter hoogte van de werken is één rijrichting (richting Retie) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer tot aan de werken. 
 • De omleiding loopt langs St.- Dimpnaplein, Gasthuisstraat, Fehrenbachstraat, Waterstraat, Pas en Westelijke Ring, voetgangers en fietsers hebben beperkte doorgang. 
 • Fietspad richting Retie is afgesloten, fietsers rijden over het fietspad in dubbelrichting langs de andere kant van de rijweg.
 • Op de brug wordt het fietspad in beide richtingen vernieuwd en is de omleiding voor fietsers langs Sas 7.
 • Handelaars moeilijk bereikbaar.

Meer info en omleidingsplannen vind je in dit nieuwsbericht en op www.geel.be/retieseweg.


Koeneind 6B

Van 1 augustus tot en met 31 oktober wordt een kraan geplaatst. De werken brengen hinder met zich mee: wisselend verkeer via verkeersborden voor gemotoriseerd verkeer, versmalde rijstroken, voetgangers en fietsers hebben beperkte doorgang.


Kortestraat

Vanaf 7 februari 2022 vinden er werken plaats. Zowel het wegdek als de riolering in Kortestraat zijn in een slechte staat en aan vernieuwing toe. De stad wil ook de trage verbinding die er nu al is tussen Kortestraat en Rozendaal doortrekken tot aan Pallo. De straat zal gedurende de werken afgesloten zijn.

Meer info over deze werken vind je op www.geel.be/Kortestraat.


Groenhuis

Van 21 oktober tot en met 8 juli 2022 (verlengd) vinden er werken plaats. Groenhuis krijgt een vernieuwde rijweg. De huidige infrastructuur is verouderd en er komt een fietsostrade. Een gescheiden rioleringsstelsel, een stoep en een fietspad maken ook deel uit van de werken.

Deze werken brengen hinder met zich mee:

 • De site van woonzorgcampus Astor is tijdelijk niet meer bereikbaar via Groenhuis, maar enkel via de Klein-Veldekensstraat. Het schoonheidssalon, het kapsalon en de kinderopvang op de site blijven ook steeds bereikbaar via de Klein-Veldekensstraat.
 • Het pad tussen woonzorgcampus Astor en de spoorweg is niet meer toegankelijk.
 • Er wordt een omleiding voorzien via Groenstraat, Rauwelkoven, Kwakkelberg en Technische Schoolstraat.

Meer info over de werken in Groenhuis vind je op deze pagina.


Laar 2A

Het oude schoolgebouw op het St.-Dimpnaplein wordt afgebroken. Op de parking langs Laar worden enkele parkeerplaatsen ingenomen zodat de vrachtwagens op een vlotte manier de werf kunnen op- en afrijden en om te voorkomen dat geparkeerde wagens zouden beschadigd worden. Op regelmatige tijdstippen zal er in Laar vrachtverkeer zijn om de werf te bereiken en te verlaten. Meer info in dit bericht


Aanleg glasvezelnetwerk (fiber)

In het gebied binnen de ring wordt er vanaf 6 september in verschillende straten glasvezelkabel (fiber) aangelegd in het voetpad. Algemene informatie over deze werken vindt u op deze pagina. Hieronder vindt u een overzicht van waar en wanneer er gewerkt wordt. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. 

De werken brengen deze hinder met zich mee:

 • Er wordt gewerkt aan één straatzijde, als die is afgewerkt, wordt er gewerkt aan de andere zijde.
 • Woningen, garages en handelaars blijven toegankelijk tijdens de werken. 
 • Fietsers hebben doorgang.
 • Voetgangers hebben doorgang over de rijweg of de kant waar er niet gewerkt wordt.

Overzicht straten, periode en hinder gemotoriseerd verkeer:

 • Nieuwstraat (ganse straat): 01/09/2022 tot en met 30/09/2022 (verlengd tot 21/10/2022)
 • Spreeuwenstraat (ganse straat): 05/09/2022 tot en met 30/09/2022 (verlengd tot 14/10/2022)
 • Ossestraat (ganse straat): 01/09/2022 tot en met 16/09/2022 (verlengd tot 07/10/2022)
 • Hollestraat (ganse straat): 01/09/2022 tot en met 22/09/2022 (verlengd tot 14/10/2022)
 • Zonnebloemstraat (ganse straat): 11/08/2022 tot en met 16/09/2022 (verlengd tot 19/10/2022)
 • Logen (vanaf Rijn tot Heimerik): 12/09/2022 tot en met 30/09/2022 (verlengd tot 14/10/2022)
 • Mannestraat (ganse straat): 26/09/2022 tot en met 19/10/2022
 • Violetstraat (ganse straat): 01/08/2022 tot en met 07/10/2022 (verlengd tot 19/10/2022)
 • Zwanenstraat (ganse straat): 12/09/2022 tot en met 30/09/2022 (verlengd tot 19/10/2022)
 • Laarsveld (ganse straat): 03/10/2022 tot en met 24/10/2022
 • Lindenhof (ganse straat): 17/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Technische Schoolstraat (ganse straat): 31/10/2022 tot en met 04/11/2022 (herstellingen)
 • Velodroomstraat (ganse straat): 17/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Processieweg (ganse straat): 17/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Boekweitstraat (ganse straat): 17/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Korte Elzenstraat (ganse straat): 03/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Katersberg (ganse straat): 03/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Tarwestraat (ganse straat): 03/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Leemdries (ganse straat): 03/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Nachtegalenstraat (ganse straat): 03/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Groenenheuvel (ganse straat): 23/09/2022 tot en met 14/10/2022 (verlengd tot 28/10/2022)
 • Heidebloemstraat: 05/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Molderbeemdendijk: 05/10/2022 tot en met 31/10/2022 (herstellingen)
 • Kievermont (ganse straat): 01/10/2022 tot en met 07/10/2022 (verlengd tot 28/10/2022)
 • De Zil (ganse straat): 27/08/2022 tot en met 16/09/2022 (verlengd tot 21/10/2022)
 • Keulsekarstraat (van huisnummers 1-94): 10/10/2022 tot en met 28/10/2022
 • Eegden (tot aan huisnummer 6): 17/10/2022 tot en met 21/10/2022 

Ervaar je problemen of storingen door de werken in uw straat? Neem dan rechtstreeks contact op via apk.geel@fiberklaar.be of het gratis nummer 011 349 006 (op werkdagen van 8 tot 16 uur). Voor algemene vragen over een glasvezelaansluiting, kunt u terecht bij service@fiberklaar.be of 078 31 99 87 of surf naar de website van Fiberklaar


Huisaansluiting riolering

De werken brengen hinder met zich mee: wisselend verkeer via verkeerslichten voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers hebben beperkte doorgang.

 • Leliestraat 7: 07/05/2022 tot en met 31/08/2022 (verlengd tot 31/10/2022)
 • Paddenhoek 12: 22/08/2022 tot en met 16/09/2022 (2-3 tal dagen werk in de opgegeven periode) (verlengd tot 16/10/2022)
 • Katersberg 124: 22/08/2022 tot en met 16/09/2022 (2-3 tal dagen werk in de opgegeven periode) (verlengd tot 16/10/2022)
 • Leeks 63: 22/08/2022 tot en met 16/09/2022 (2-3 tal dagen werk in de opgegeven periode) (verlengd tot 16/10/2022)
 • Velodroomstraat 19: 22/08/2022 tot en met 16/09/2022 (2-3 tal dagen werk in de opgegeven periode) (verlengd tot 16/10/2022)
 • Patrijzenstraat 2: 22/08/2022 tot en met 16/09/2022 (2-3 tal dagen werk in de opgegeven periode) (verlengd tot 16/10/2022)
 • St. -Kristoffelstraat 11A: 22/08/2022 tot en met 16/09/2022 (2-3 tal dagen werk in de opgegeven periode) (verlengd tot 16/10/2022)
 • Kapelstraat 35: 22/08/2022 tot en met 16/09/2022 (2-3 tal dagen werk in de opgegeven periode) (verlengd tot 16/10/2022)

Stelenseweg 16 tot kruispunt 'Zonneke'

Van 19 augustus tot eind 2022 plaatst een aannemer een werfzone van Stelenseweg 16 tot kruispunt 'Zonneke'. Daardoor is één rijvak afgesloten in deze zone. Dit betekent:

 • Tweerichtingsverkeer voor plaatselijk verkeer in Stelenseweg tot aan de werfzone.
 • Eenrichtingsverkeer vanaf Stelenseweg 16 tot aan het kruispunt 'Zonneke' in de richting van kruispunt 'Zonneke':
  • Er is dus eenrichtingverkeer ter hoogte van de werfzone.
  • Het verkeer dat vanaf het kruispunt 'Zonneke' wil rijden naar de Stelenseweg moet gedurende de werken de omleiding volgen via Pas en Ring R14.
 • Voetgangers kunnen steeds over de voetpaden aan de kant van de even huisnummers. Er ligt een tijdelijk zebrapad. Voetgangers langs Pas kunnen de voetgangerstunnel gebruiken.
 • Fietsers volgen een omleiding langs Pas en Dr.-Sanodreef.
 • De lijnbussen:
  • komende van R14 naar Zonneke blijven over de Stelenseweg rijden.
  • komende van kruispunt 'Zonneke' naar R14 volgen de omleiding. Hierdoor verplaatst De Lijn haar halte voor deze rijrichting naar Pas ter hoogte van de parkeerstrook gelegen voor huisnummers Pas 253-255.
 • De afvalophaling door IOK verloopt normaal.
Gepubliceerd op maandag 3 oktober 2022 8 u.