Waarschuwingen corona via BE-Alert

De corona-epidemie is een ernstige noodsituatie in ons land. Bij een noodsituatie wil Binnenlandse Zaken je graag snel verwittigen. Daarom maakt de federale overheid gebruik van BE-Alert. BE-Alert is een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via e-mail (momenteel). Registreer je vandaag nog op www.be-alert.be. 
 
BE-Alert is een communicatieplatform dat je informeert bij een noodsituatie via sms, e-mail, telefoon of sociale media (Twitter, Facebook). Een grote brand, een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Bovendien is het inschrijven bij BE-Alert gratis. Daarom gebruikt onze stad BE-Alert.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand. Of meer concreet nu, de richtlijnen die gelden voor de coronacrisis.

Hoe moet je registreren?

Om de berichten te ontvangen, moet u zich inschrijven.
  • Surf naar www.be-alert.be/nl.
  • Je kunt meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijf je steeds op de hoogte bij een noodsituatie bij je thuis, op het werk of bij je familie.
  • Vergeet niet je e-mailadres toe te voegen. De berichten over de coronacrisis worden via e-mail verstuurd.

Inschrijven op BE-Alert

Gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2020 13.54 u.