Naar inhoud

Stadsfilm toont unieke Barmhartige Stede

DVD Welkom in mijn stad
Op 26 september 2011 werd in cultuurcentrum de Werft de première van ‘Welkom in mijn stad’ vertoond. De film werd gemaakt in opdracht van het Geelse stadsbestuur en toont de Barmhartige Stede in al haar aspecten. Vanaf 1 oktober is de film voor digitale kijkers te bekijken via GeelTV, het kanaal achter de rode knop bij zender RTV. De film is al wel terug te vinden op deze site.

Zowel nieuwe inwoners, delegaties, genodigden als bezoekers waren in het verleden op zoek naar een kort maar krachtig overzicht van wat Geel te bieden heeft. Geen eenvoudige opdracht zo bleek want powerpoint en andere presentaties werden snel te uitgebreid en dus saai.

Geel in vogelvlucht
Het stadsbestuur vatte daarom het plan op om een korte voorstellingsfilm te ontwikkelen. Anders dan andere stadsfilms was de opdracht, dus geen louter toeristische promotiefilm en meer dan een overzicht van de stadsdiensten.

‘Welkom in mijn stad’ neemt de kijker mee op wandel door Geel en toont in minder dan zeven minuten een uniek beeld van de Barmhartige Stede. Niet onverwacht is de Dimpna-legende, gekoppeld aan de gezinsverpleging, de rode draad in het verhaal. Verder komen verschillende aspecten aan bod zoals evenementen, vrije tijdsaanbod, stadsvernieuwing, shoppen en industrie.

Bedanking voor vrijwilligers
De film werd gerealiseerd met de medewerking van de stedelijke diensten maar vooral dankzij de inzet van vrijwillige medewerkers en figuranten. Om hen te bedanken voor de inzet organiseerde het stadsbestuur voor hen de eerste vertoning van de film. Elke vrijwilliger werd bedacht met een exemplaar van de film.

 

Bekijk hier de reportage die RTV draaide bij de voorstelling van de film.

Bevoegde dienst: Onthaal
Datum van het bericht: woensdag 28 september 2011
Alle nieuws reacties (0) lezenreageren