Naar inhoud

Stadsbestuur steunt mensenrechtenactie

Ook Geert Hoste zet zich in voor de mensenrechten
Op 10 december 1948 keurden de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) goed. Na 59 jaar worden mensenrechten helaas nog steeds massaal met voeten getreden. In Myanmar bijvoorbeeld, waar wreedzame betogingen in september en oktober brutaal werden uiteen geslagen. Of in Darfoer, waar het moorden en verkrachten nog steeds voortgaat. Het respect voor de mensenrechten blijft dus verre van een evidentie. Waakzaamheid is geboden.
Traditioneel voert Amnesty International naar aanleiding van de verjaardag van het UVRM een hele week actie. Van Izegem tot Tongeren hangen grote spandoeken waarop gemeenten en steden hun steun betuigen en in gemeentehuizen, bibliotheken, culturele centra, sportzalen en andere publieke gebouwen worden kaarsen en wenskaarten voor Amnesty verkocht.


Vanuit zijn maatschappelijke voorbeeldfunctie steunt het stadsbestuur voluit de campagne van Amnesty International. Tijdens de mensenrechtenweek van 8 tot 16 december staan de mensenrechten volop in de kijker in Geel. Je zal er niet naast kunnen kijken. De spandoeken 'GEEL steunt de mensenrechten! En Jij?' vind je dan aan het stadhuis, de bibliotheek, cultuurcentrum De Werft en de noordzuiddienst.

Meer info

Amnesty-Geel

Menchu Mengual of Chris Hens
014 58 71 00 of 014 58 23 86

www.aivl.be

Bevoegde dienst: Team Noord-Zuid
Datum van het bericht: dinsdag 20 november 2007
Alle nieuws reacties (0) lezenreageren