Naar inhoud

Tekenacademie palmt Schrijnwerkerij in

Leerlingen aan het werk
De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst brengt een deel van zijn lokalen over naar de Schrijnwerkerij in de Nieuwstraat. Met de verhuis wil de academie tegemoet komen aan de belangrijkste vereisten voor een goed atelier.

Omdat de zolderverdieping van SAIO 2 op St.Dimpna en de twee tijdelijke containerklassen achter de academie niet meer voldeden als volwaardige ateliers was de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst op zoek naar een nieuwe locatie om de leerling-kunstenaars in onder te brengen.

Het industriƫle pand de Schrijnwerkerij, gekenmerkt door licht, ruimte en openheid bleek het ideale kader voor kunstenaars om creatief aan de slag te kunnen gaan. Voor de academie was de grote en goed bereikbare aangrenzende parking een bijkomende troef.

Na de nodige aanpassingswerken zal de Schrijnwerkerij vanaf september 2007 de thuisbasis worden van de volwassen leerlingen schilder- en tekenkunst. De jongeren van de middelbare graad kunnen hierdoor verhuizen naar de zolder van de academie in de Kollegestraat, de kinderen krijgen grote ateliers op het gelijkvloers.

De laatste jaren vonden in de Schrijnwerkerij vanuit de cultuurdienst en het cultuurcentrum prachtige exposities plaats van actuele kunst. De link met beeldende kunst was er dus al. In september heropende de Halle op de Markt zijn deuren met daarin nieuwe tentoonstellingsruimten. De expositieruimten in de Schrijnwerkerij komen daardoor op termijn leeg te staan.

De Stedelijke academie voor Beeldende Kunst biedt artistieke Gelenaars onderdak op drie locaties: de academie in de Kollegestraat, de vlakbij gelegen Schuur en de Schrijnwerkerij in de Nieuwstraat. Voor de allerkleinsten beschikt de academie over lokalen in de parochies Ten Aard, Larum, Oosterloo en Winkelomheide.

Meer info

Dienst onderwijs, Patricia Van den Broeck, Werft 20, 014 57 08 42, patricia.van.den.broeck@geel.be

Bevoegde dienst: Dienst onderwijs
Datum van het bericht: maandag 16 oktober 2006
Alle nieuws