Naar inhoud

Actieweekend Vredeseilanden

Logo van Vredeseilanden
Van 12 t.e.m. 14 januari organiseert Vredeseilanden het jaarlijkse actieweekend. Ook in Geel zal je niet naast de campagne kunnen kijken. Aan de warenhuizen, bij de bakker of slager, aan de kerk en op de zaterdagmarkt zullen vrijwilligers klaarstaan om je een leuk Vredeseilandengadget aan te bieden.

Tientallen vrijwilligers hebben zich ook dit jaar weer geƫngageerd om tijdens het campagneweekend van Vredeseilanden de ondertussen bekende gadgets te verkopen. Door de campagne te ondersteunen help je mee bouwen aan een hoopvolle toekomst voor miljoenen boerenfamilies in het Zuiden die nauwelijks van de opbrengsten van hun veld kunnen leven.


Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar Uganda. Een typisch Ugandees landbouwersgezin zijn Aaron en Rose die samen met 19 andere gezinsleden, vooral eigen kinderen en neven en nichtjes, dagelijks moeten zien te overleven. Om een redelijke prijs te krijgen voor de producten van het eigen stukje land heeft Aaron zich verenigd met boeren uit de omgeving. Butumfa, een partnerorganisatie van Vredeseilanden, ondersteunt hen daarbij.


Je kan de campagne op verschillende manieren steunen:

  • Door in de winkelrekken te kiezen voor producten van eerlijke handel;
  • Door tijdens het weekend van 12, 13 en 14 januari een gadget te kopen van een Vredeseilandenvrijwilliger;
  • Door geld te storten op rekening 000-0000052-52 van Vredeseilanden. Giften vanaf 30 euro zijn fiscaal aftrekbaar.


Wil je actief betrokken worden bij de campagne en ben je bereid om gedurende het actieweekend enkele uren als verkoper-vrijwilliger de straat op te trekken? Neem dan contact op met Vredeseilanden, Griet Leysen, 014 58 38 25, grietleysenlive@yahoo.com.uk, www.vredeseilanden.be.

Bevoegde dienst: Team Noord-Zuid
Datum van het bericht: vrijdag 05 januari 2007
Alle nieuws