Naar inhoud

Gratis, gele papiercontainer voor ieder Geels gezin

Papier en karton buitenzetten kan binnenkort makkelijker. Dit voorjaar krijgt ieder gezin in onze stad een gratis, gele papiercontainer. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden van papier en karton in pakketjes.

Tussen eind mei en begin juni worden de gele containers in Geel aan huis geleverd. Voor het zo ver is, ontvang je nog een persoonlijke brief en folder met informatie over de nieuwe container.  Zowel voor de gebruikers als voor de ophalers heeft de container niets dan voordelen.

 

Niets dan voordelen

In de container kan papier en karton ook buiten gestockeerd worden. De container heeft wielen zodat je een volle container makkelijk naar de straatkant kan rollen. Handig en proper. Als het op de dag van de ophaling hard waait of regent, blijven de straten vrij van rondvliegend of nat papier en karton.

Ook voor de ophalers is het een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton tijdens 1 ophaalronde.

 

Een standaard container van 240 liter

Wat moet je doen? Niets! In maart krijg je een gepersonaliseerde brief en infofolder met meer informatie over jouw papiercontainer. Tussen eind mei en begin juni worden de containers aan huis geleverd. Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze heeft 2 keer het volume van een gewone gft-container. Deze papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand in te verzamelen.

 

Geen container of een ander formaat?

Voor bewoners van appartementen, studio’s en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Maar ook verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1100 liter. Wil je liever geen papiercontainer? Of woon je in een appartement of rijhuis en heb je liever een kleine container (40 l)? Bel dan voor 24 april naar het gratis nummer 0800 97 687.

 

Wat kost dit?

De papiercontainer is gratis, en ook het aangeboden papier en karton wordt niet aangerekend. Nu niet, maar ook niet in de toekomst.

 

Meer info

www.papiercontainer.be 

Datum van het bericht: donderdag 13 april 2017
Alle nieuws