Naar inhoud

Geel op de fiets

Geel op de fiets

Op woensdagnamiddag 3 mei wordt het marktplein van 14u tot 17u omgetoverd tot een speel- en fietsparadijs. Breng je fiets mee en test je fietsbehendigheid. Twee grote vrachtwagens laten je de gevaren van de dode hoek ontdekken. Ben je een speelvogel? Breng dan een bezoekje aan de PlayMobiel, een caravan vol spelmateriaal voor uren speelplezier. Of knutsel je eigen verkeersbord in elkaar.

De Kindergemeenteraad stelt hun sensibiliseringsactie ‘Zie me gaan op de baan’ voor. Met deze actie kiest de KGR duidelijk voor een veilige schoolomgeving en vragen ze om meer rekening te houden met de zwakke weggebruiker.

 

De stad wil op 3 mei iedereen motiveren om met de fiets naar het werk of de school te gaan. Zo werken we samen aan een betere gezondheid, verbeteren we de mobiliteit in onze stad en verminderen we de CO2-uitstoot! Heel wat Geelse bedrijven en organisaties nemen deel aan de actie en leveren een financiële bijdrage. IOK, Genzyme, OPZ, politie, BP en Janssen Pharmaceutica schreven al in! Het verzamelde bedrag gaat naar een rolstoelfiets voor MPI Oosterlo. Ook de sensibiliseringsactie ‘Zie me gaan op de baan!’ van de Kindergemeenteraad wordt gesteund.

 

meer info: mobiliteitsambtenaar Nadine Smets, 014 56 62 95, nadine.smets@geel.be

Datum van het bericht: woensdag 19 april 2017
Alle nieuws