Naar inhoud

Stedelijke website via veilige https-verbinding vanaf morgen

Onze stedelijke website werd gisteren getoond in het VRT journaal als één van de gemeentewebsites die geen gebruik maakt van een veilige https-verbinding voor het digitaal loket. Geel werkt met een externe leverancier voor de website. Op vraag van stad zal de leverancier de huidige website van een veilige verbinding voorzien. Als alles volgens plan verloopt kan de burger vanaf 29 september volledig veilig gegevens doorsturen via het digitaal loket.

Begin oktober 2017 is de start gepland van een nieuw veilig digitaal loket voor de aanvraag van 18 attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken. In het voorjaar van 2018  komt er een volledig nieuwe stedelijke website die via een veilige https-verbinding verloopt. De reportage van VRT heeft de overgang naar een volledig veilige verbinding in een stroomversnelling gebracht. Op de huidige website was het ook al mogelijk om met je eID via een veilige verbinding attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken aan te vragen en een meldingsformulier in te vullen. Vanaf morgen kan dit ook zonder eID op een veilige manier.

 

Naast de inspanningen die de stad levert om de informatieveiligheid te garanderen via de website, investeren we continu in de beveiliging van de gegevens die we zelf op onze servers bewaren. 

 

Bevoegde dienst: Dienst ICT
Datum van het bericht: donderdag 28 september 2017
Alle nieuws