Naar inhoud

Nacht van het Kempens Erfgoed

Nacht van het Kempens Erfgoed

Op 20 oktober organiseren de Kempense erfgoedcellen de 'Nacht van het Kempens Erfgoed'. Die pakken in meer dan 23 Kempense gemeentes breed uit met ons cultureel erfgoed. Ook Geel doet mee met drie activiteiten: Broodje Erfgoed, Bezoek Sint-Dimpnakerkhof en een avondwandeling met ludieke vertellingen.

1) "De plezaante aovondtocht" - Toerisme Geel
Een avondwandeling gekruid met plezante vertellingen, liederen en acts gelinkt aan "eten en drinken": oogstliederen uit de streek, een oude brouwerij die uit de as herrijst, vergeten groenten en nog meer lekkers,...

2) Graven in het verleden - nachtbezoek aan het Sint-Dimpnakerkhof - Via Cultuurdienst Geel
Het uitzicht van het Sint-Dimpnakerkhof is een samenvloeiing van vele eeuwen: al zeker van in de 16de eeuw is er een begrafenisrecht. In deze nachtelijke wandeling nemen we je mee op sleeptouw over het eeuwenoude kerkhof. Meerdere graven en personen roepen tot de verbeelding. Ontdek samen met jouw nachtelijke gids hun persoonlijke verhaal.
Voor de kleine hartjes: we voorzien wat sfeerverlichting, maar een eigen lampje is steeds toegestaan!
Om te bekomen van de spannende tocht, staat de Geelse Cultuurraad klaar met culinair erfgoed.

3) Broodje Erfgoed in de St.-Dimpnakerk (te combineren met kerkhofbezoek) - Via Cultuurdienst Geel
In de ziekenkamer van de Sint-Dimpnakerk kan je komen proeven van enkele typische, lokale gerechten "uit het vuistje". Denk aan lekkere rogge boterhammen: donker brood in spekvet met suiker, balletjes met warme krieken, kipkap en pensen. De ideale hap om te bekomen van een avondtocht over het Sint-Dimpnakerkhof! Bekijk dus zeker ook de activiteit "Graven in het verleden" die hierboven wordt beschreven.

 

Schrijf je voor beide wandelingen in door een e-mail te sturen naar archief@geel.be.

Bevoegde dienst: Archief
Datum van het bericht: dinsdag 03 oktober 2017
Alle nieuws