Naar inhoud

Kerst in Geel, een magische belevenis

kerst in Geel

Geel wintert heel de maand december en op zaterdag 16 en zondag 17 december valt er extra veel te beleven. Zo is er de gezellige kerstmarkt op de Havermarkt waar tal van verenigingen en goede-doel-initiatieven originele kerstcadeaus en een uitgebreid gamma hapjes en drankjes aanbieden. De kerstman en zijn vrienden staan klaar om de allerkleinsten te ontvangen voor een fotoshoot. Je kan de kerstmarkt op zaterdag bezoeken van 14 tot 23 uur, op zondag van 14 tot 19 uur.

Op zaterdagavond trakteert de Tractor Kerstrun de bezoekers van de kerstmarkt op een heus lichtfestijn. Een 70-tal feestelijk verlichte tractoren vertrekken om 19 uur aan de feestzaal in Elsum en komen daar terug aan om 21 uur.

 

Voor een andere kijk op het kerstgebeuren kan je onder begeleiding de toren van de St.-Amandskerk beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht. De rondleidingen starten om 15 en 16 uur aan de ingang Sint-Amandskerk. Tickets zijn verkrijgbaar bij Toerisme Geel aan 1 euro per persoon.

 

Bezoek van vrijdag 15 december tot en met dinsdag 26 december de Pop-up Kerststallententoonstelling van Gelenaar Theo Van Nueten. Elk jaar stelt hij zijn prachtige kerststallen tentoon tijdens de eindejaarperiode. Deze keer hebben de stalletjes een onderkomen gevonden in een leegstaand handelspand op het Geelse marktplein, Markt 33. Naast de miniatuurkerststallen van Theo bestaat de tentoonstelling ook uit kerststallen die in flessen gemaakt zijn door Leo Buytaert en wassen kerstbeelden van de hand van Paul Willems. De tentoonstelling is elke dag open van 10 tot 20 uur, op zondag 24 en maandag 25 december van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Datum van het bericht: dinsdag 05 december 2017
Alle nieuws