Naar inhoud

Herstellingswerken Herentalseweg

Wegenwerken
Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid voert op donderdag 23 en vrijdag 24 juni herstellingswerken uit op de Herentalseweg (N13) in Geel en Olen.

De ingreep vindt plaats vanaf het kruispunt aan Geel-Punt (met de Antwerpseweg) tot aan het kruispunt met Neerbuul/Oevelseweg. Het wegdek in beide rijrichtingen is in slechte staat. Om het rijcomfort en de veiligheid te verbeteren, neemt een aannemer twee dagen lang de onder- en toplaag onder handen op de meest beschadigde stroken.

Bereikbaarheid
Per werkdag wordt één rijrichting geasfalteerd: donderdag in de richting van Geel, vrijdag in de richting van Herentals. Die fasering laat toe om het verkeer in één rijrichting te behouden. Wie richting Herentals wil, geraakt steeds langs de N13 voorbij de werfzone. Het verkeer richting Geel moet echter gedurende de twee dagen omrijden vanaf het kruispunt Prima Lux naar de E313( Herentals-Oost) om zo Geel-West te bereiken. Het kruispunt met Neerbuul blijft bereikbaar. Ook de toegang van de industriezone ten zuiden van de Herentalseweg is gegarandeerd. Dat gebeurt of via de Twee-Molenstraat, of via Lammerdries. Fietsers ondervinden geen problemen, beide fietspaden blijven open. Asfalt heeft twee uur tijd nodig om uit te harden. Dat betekent dat aangelanden die van of op de eigen oprit willen rijden, rekening moeten houden met die twee uur wachttijd. Het agentschap verontschuldigt zich voor de hinder. 

Meer info 
Agentschap Wegen en Verkeer, District Geel
Kleinhoefstraat 1

2440 Geel
014 57 97 51

Datum van het bericht: maandag 20 juni 2011
Alle nieuws reacties (0) lezenreageren