Noodopvang voor kinderen

Aanvraag weekendopvang Aanvraag opvang paasvakantie

Update 25 maart

Op 24 maart maakte de overheid de richtlijnen voor de opvang tijdens de paasvakantie bekend. Het basisprincipe dat leerlingen maximaal thuis opgevangen moeten worden blijft. Er zijn drie groepen van gezonde leerlingen voor wie opvang voorzien moet worden:

  1. Leerlingen van wie de ouder(s) een job in een cruciale sector uitoefenen. De federale overheid stelde een lijstop van dergelijke beroepen die als toetssteen kan dienen. Deze ouders kunnen niet thuis werken, want ze nemen nu de zorg op van zieken en mensen die hulp nodig hebben, werken bij het openbaar vervoer of in de veiligheidssector, voedingsindustrie, distributie ...
  2. Leerlingen in een kwetsbare thuissituatie. De school kan het best inschatten voor welke kinderen opvang thuis geen veilige optie is.
  3. Leerlingen in het buitengewoon onderwijsde onderwijsinternatende MPIGO’s en de IPO’svan het gemeenschapsonderwijs. Zij zijn medisch en/of sociaal kwetsbaar en moeten dus opgevangen worden.

De stad bekijkt nu samen met de scholen op welke manier deze opvang georganiseerd kan worden. Hierover zal later deze week gecommuniceerd worden. Onderstaande info zal dan ook bijgewerkt worden.

Eerder bericht (wordt later bijgewerkt)

De keuze om noodopvang te organiseren is van vitaal belang. Want opvang garandeert dat mensen met levensnoodzakelijke jobs hun werk kunnen blijven doen. Stad Geel organiseert noodopvang van kinderen van wie de ouder(s) een job hebben in de zorgsector en de veiligheidsdiensten, en hierdoor in de problemen komen met opvang.

Opvang weekends

Werkt u in de zorgsector of bij de veiligheidsdiensten en hebt u tijdens het weekend opvang nodig? Vul dan ten laatste voor vrijdagmorgen om 8.30 uur het formulier in dat u bovenaan deze pagina vindt. U krijgt een bevestigingsmail zodat u weet dat uw aanvraag goed ontvangen is.

Kinderen van de basisschool (van 2,5 tot 12 jaar) kunnen terecht in De Bengelbende Burgstraat tussen 6.30 en 18.15 uur. Voor kleinere kinderen gaat de opvang door in een opvanginitiatief. U wordt in dat geval gecontacteerd door een medewerker van Huis van het Kind om verder af te spreken.

Kinderen die naar de opvang komen, moeten zelf eten en drinken meebrengen.

Opvang paasvakantie kleuters en lagere schoolkinderen

De activiteiten van de Speelfabriek, dienst sport en De Bengelbende zijn geannuleerd deze paasvakantie. Werkt u in de zorgsector of bij de veiligheidsdiensten en hebt u ook in de paasvakantie geen opvang? Laat het ons dan weten via bovenstaand formulier, zo kunnen we de mogelijkheden bekijken en u contacteren.

Momenteel wacht de stad nog even de richtlijnen van de federale regering omtrent de paasvakantie af maar zodra er meer informatie is, wordt deze pagina ook bijgewerkt.

Andere vragen over opvang

Hebt u andere vragen over opvang? Werkt uw onthaalouder niet? Ook met vragen hierover kunt u terecht bij kindinfopunt@geel.be.