Onderzoek naar 'centrumbus'

Een student voert een onderzoek naar de haalbaarheid van een 'centrumbus' in Geel. Deze bus legt een traject af binnen een bepaald gebied maar kan ook haltes buiten het centrum hebben. Er zijn geen concrete plannen maar de stad bekijkt de resultaten zeker voor toekomstige denkpistes.

Wat is een 'centrumbus'?

Een centrumbus legt een bepaald traject af binnen een bepaald gebied en heeft vaste haltes en vaste vertrekuren. Deze kleine bus kan ook haltes buiten het centrum hebben, bijvoorbeeld in een deeldorp. Een voorbeeld van zo'n centrumbus is de Boulevardpendel in Hasselt, hieronder zie je een kaart met de route van deze Boulevardpendel ter illustratie.

Enquête

Om te peilen naar de noden en interesse van de Gelenaars naar een soort van 'centrumbus', voert een student mobiliteitswetenschappen van de universiteit van Hasselt een enquête uit voor de stad Geel. De vragenlijst vraagt vijf minuten van je tijd en peilt naar:

  • welke vervoersmiddelen er gebruikt worden om naar Geel te komen;
  • voor welke redenen mensen naar Geel komen;
  • of een bus die een in een lus rijdt een meerwaarde kan zijn;
  • welke haltes interessant zijn, je mag er ook zelf toevoegen;
  • of je gebruik zou maken van dit type busvervoer of waarom juist niet.

Vul de enquête in

Je kunt de enquête invullen tot en met 10 februari 2020.

Resultaten

De student zal de resultaten van het onderzoek aan de dienst mobiliteit van de stad bezorgen. Er zijn nog geen concrete plannen om een soort van centrumbus in te voeren maar de stad vindt de resultaten zeker interessant voor toekomstige denkpistes op dat vlak.

Gepubliceerd op donderdag 16 januari 2020 11.30 u.