Oorzaak wegverzakkingen op Pas gekend

Aan het kruispunt van Pas met Dokter Peetersstraat en Dokter Sanodreef waren er de voorbije weken wegverzakkingen. De oorzaak is nu gekend en morgen zal Pidpa enkele dringende ingrepen uitvoeren om een breuk in de waterleiding te voorkomen.

Er gebeurde de voorbije dagen verder onderzoek en camera-inspectie naar de oorzaak van de problemen met de riolering aan het kruispunt Pas/Dokter Sanodreef/Dokter Peetersstraat.

Breuk in rioleringsbuizen

Uit dat onderzoek blijkt dat er grote breuken zijn in de rioleringsbuizen die tot de grondverzakkingen hebben geleid. Die grondverzakkingen kunnen er ook voor zorgen dat de waterleiding breekt en dat moet te allen tijde vermeden worden want dan kan een groot deel van Geel zonder drinkwater vallen. Daarom zijn er dringende ingrepen aan de waterleiding nodig. Pidpa verwittigde de stad dat ze deze ingrepen vrijdag 20 maart al uitvoeren omdat ze zeer belangrijk en hoogdringend zijn. Deze ingrepen zullen voor tijdelijke onderbrekingen van het water zorgen op vrijdag 20 maart tussen 8 en 16 uur.

De betrokken bewoners in de buurt van het kruispunt krijgen vandaag van Pidpa een brief in de bus en er is ook een extra nieuwsbrief 'Wegenwerken Pas' vertrokken om de bewoners extra te informeren.

Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020 20 u.