Open oproep nevenbestemming Heilig Hartkerk in Winkelomheide

De stad gaat op zoek naar een nieuwe invulling - een nevenbestemming - voor de kerk. U vindt alle informatie over het kerkenplan en hoe dit traject verloopt op de pagina 'Het hart van Winkelomheide'.

Hoe dien ik een kandidatuur in?

Alle informatie over de open oproep vindt u terug via de infobrochure. Hierin staan alle voorwaarden en afspraken om kans te maken op het erfpachtrecht. Verder geven we graag onderstaande documenten mee.

De uiterste indieningsdatum van de voorstellen is woensdag 15 november 2023 om 16.30 uur.
U stuurt uw kandidatuur op in een gesloten omslag met onderstaande adresgegevens.

Stad Geel, dienst patrimonium
t.a.v. Ann Van Dael
Werft 20
2440 Geel.

Wat houdt een nevenbestemming voor de Heilig Hartkerk in?

Voor de Heilig Hartkerk van Winkelomheide wordt gekeken naar een nevenbestemming. Bij een nevenbestemming blijft een ruimte voorzien voor kerkelijke diensten (zondagsmis, doopsel, communie, trouw …). De overige ruimte krijgt permanent een nieuwe invulling.

Stad Geel verkiest om een nieuwe invulling te zoeken met een zorgend karakter en een sociale functie. Zo brengen we de inwoners van Winkelomheide weer samen in het hart van Winkelhomheide. Samen met het bisdom en de plaatselijke kerkfabriek bekijkt stad Geel welk project de zorgende en sociale functie het beste invult.

Wilt u op de hoogte blijven?

Het project en de verdere invulling nemen enkele maanden in beslag. Via de nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van zodra er meer nieuws is. Schrijf u daarom zeker in op de nieuwsbrief of abonneer u op de WhatsApp-updates. Het nieuws zal telkens via beide kanalen verstuurd worden dus u kunt kiezen op welke manier u graag op de hoogte blijft.